Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πίτσα Νο.07 (σκεπαστή με σφολιάτα)
Πίτσα Νο.07 (σκεπαστή με σφολιάτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 03/04/09
vou_400
Μια εύκολη πίτα – πίτσα που παρόλο που γίνεται στο άψε σβήσε είναι γευστική.
Επίσης μ΄αυτόν τον τρόπο μπορούμε ν΄ αξιοποιήσουμε τα αλλαντικά και τα τυριά που μας έχουν περισσέψει στο ψυγείο μας.
Υλικά
  • 1 πακέτο  φύλλο σφολιάτας
  • 6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 300 gr τυρί που λιώνει ή διάφορα κίτρινα τυριά
  • 1/4 κούπας χυμό ντομάτας
  • Μπέικον (προαιρετικά)
  • Πιπεριά (πράσινη ,κόκκινη)
  • 1 μικρό κουτί μανιτάρια
  • Πιπέρι, ρίγανη, λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
  • p4030092_400

    Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ  και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
  • Πάνω βάζουμε το χυμό ντομάτας όχι πολύ γιατί δεν θα σας ψηθεί καλά το φύλλο ίσα ίσα να πάει παντού.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη , βάζουμε το πιπέρι και τη ρίγανη , λίγο από το τυρί μας και αρχίζουμε να βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας ξεκινώντας στην προκειμένη περίπτωση από το ζαμπόν , τα μανιτάρια , τις πιπεριές και τελειώνουμε με το μπέικον. Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί και σκεπάζουμε με το άλλο  φύλλο σφολιάτας. Χαράζουμε την πίτα μας και αλείφουμε με λίγο γάλα κατά προτίμηση εβαπορέ. Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου ή έως να ψηθεί πάνω και κάτω καλά.
Σημείωση: Τα υλικά μπορούν ν΄αλλάξουν και να βάλουμε κάποια από αυτά ή άλλα . Η σάλτσα ντομάτας μπορεί ν΄αντικατασταθεί με κρέμα γάλακτος.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 10131
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 05-04-2009 19:02
 
την πιτο-πιτσα αυτη μου την ειχε πει η βουλα στο τσατ και συμπτωματικα την εφτιαξα και εγω προχθες.δεν εμεινε ουτε ψιχουλο!ειναι γρηγορη και μπορουμε να την κανουμε με οτι υλικα εχουμε.μπραβο βουλα πολυ ευκολη και νοστιμη λυση!!
 
margarita79
2. 05-04-2009 20:33
 
Τη λιγουρεύτηκα Βούλα. 
Ωραία ιδέα !
 
sgr
3. 06-04-2009 08:33
 
Πολύ ωραία ιδέα Βούλα για να καταναλώνει κανείς και ότι αλλαντικό έχει περισσέψει. Μπορείς να μου πεις αν γίνεται και με φύλλο γκουρού;
 
iwanna
4. 06-04-2009 09:47
 
Την φτιάχνω κι εγώ αυτήν την πιτούλα και πραγματικά είναι πεντανόστιμη!
 
vago
5. 06-04-2009 11:04
 
σλουρπ ! σλουρπ! βρε τι ωραία ιδεα ειναι αυτή Βουλιτσα ! μόλις τελειώσει η νηστεία θα την φτιάξω !
 
mb04
6. 06-04-2009 12:18
 
Θα δοκιμαστεί οποσδήποτε!!Ευχαριστούμε Βούλα. :zzz
 
atalanth
7. 06-04-2009 21:22
 
Ιωάννα δεν την έχω δοκιμάσει με φύλλο κουρού αλλα γιατί να μην γίνεται. Εχω δοκιμάσει κασερόπιτα και τυρόπιτα και ήταν ωραίες. Γιατί όχι και αυτή.
 
voula
8. 25-08-2009 19:30
 
εχω ξαναπει οτι την εχω φτιαξει αλλα στις διακοπες πραγματικα με ξελασπωσε πολλες φορες.μπραβο βουλα 
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός