Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Σπιτικά πίτα τσίπς με ντίπ γιαουρτιού
Σπιτικά πίτα τσίπς με ντίπ γιαουρτιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 04/04/09
mar4_400_01
Ιδανική λύση αν σας εχουν ξεμείνει αραβικές πίτες που έχουν αρχίσει να σκληραίνουν.
Υλικά
  • Αραβικές πίτες
  • λίγο λάδι (καλύτερα καλαμποκέλαιο ή ηλίελαιο)
  • αλάτι
  • πάπρικα
  • σκόνη σκόρδου
  • ρίγανη
  • ή ότι άλλο μυρωδικό θέλετε

Για το ντίπ

  • 1 γιαούρτι
  • Mισό φακελάκι έτοιμη σούπα σε σκόνη οτι γεύση σας αρέσει (π.χ κρεμμυδόσουπα, μανιταρόσουπα)
Εκτέλεση
  • Με ενα ψεκαστηρι ψεκάζουμε τον πάτο απο ενα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  • p4030135_400_01Αν δεν εχουμε στάζουμε πολύ λίγες σταγόνες λάδι στο τηγάνι μας και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Κόβουμε τις αραβικές μας σε λωρίδες και μετά σε μικρότερα κομματια(αν χρησιμοποιήσουμε το ψεκαστήρι τους κάνουμε άλλο ενα ψέκασμα με λάδι αλλιως με το χερι μας τιναζουμε λιγο λαδακι επάνω τους)
  • Τα αλατιζουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά και  τα αφήνουμε να τραγανίσουν και απο τις δύο μεριές.Που και που τα ανακατεύουμε να μη κολλήσουν.
  • Κοντα στο τέλος ρίχνουμε επιπλέον αλάτι και ρίγανη ή πάπρικα ή σκόνη σκορδου ή οτι αλλο μας αρέσει.Εγώ έκανα λίγο απο όλα.

Για το ντίπ

  • Ανακτατευουμε το γιαουρτι με τη σκονη σουπας που εχουμε επιλεξει και ειναι ετοιμο.
  • Αν δεν εχουμε βαλει στα τσιπς μπορουμε να βαλουμε και λιγη γλυκια παπρικα.

Σαν εναλλακτική μπορούμε να λιώσουμε τυρί τσένταρ.Ταιριάζουν εξαιρετικά με μπυρίτσα ή ποτάκι.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 13278
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 06-04-2009 21:07
 
Ακόμα και σκέτες οι αραβικές πίτες είναι μια σίγουρη λύση για σνακ. 
Εγώ έχω ένα διαφορετικό τρόπο Μαργαρίτα. Τις κόβω σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών και τις ψήνω ελαφρά μέχρι να ροδίσουν είτε στο φούρνο, είτε στα μικροκύματα σκέτες. Δεν κάνω τίπτοα άλλο, ούτε τις γυρίζω, ούτε τις αλατίζω γιατί τα ντιπ που τις συνοδεύουν είναι συνήθως πικάντικα. Γίνονται τραγανές και με ελάχιστες θερμίδες. 
Και ο δικός σου τρόπος όμως είναι ιδαίτερος, μου αρέσει η ιδέα της πάπρικας επάνω.
 
sgr
2. 06-04-2009 21:51
 
sgr και εγω τις εχω κανει στο φουρνο πολλες φορες αλλα για να τραγανισουν αρκετα θελουν χαμηλο φουρνο και αρκετη ωρα(δεν εχω και μικροκυματων..) οποτε ειπα να δοκιμασω και ετσι και πραγματικα γινανε πολυ καλες.οσο για το αλατι και εγω συνηθως δε βαζω παρα μονο ελαχιστο μετα αλλα το συγκεριμενο ντιπ με το γιαουρτι ειναι αρκετα δροσερο και το ηθελε το αλατακι του. χαιρομαι που σου αρεσαν!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 18/04/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός