Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ριζότο με 4 τυριά (Risotto ai quatro formaggi) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Κυριακή, 05/04/09
Μια συνταγή που έμαθα από τον δάσκαλο τον ιταλικών μου πριν 10 χρόνια. Νομίζω ότι θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς της παρέας μας.
Υλικά
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλικομμένο
  • 4 ποτήρια καυτό ζωμό κοτόπουλου
  • 350 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio)
  • 1 ποτήρι άσπρο αφρώδες κρασί (για πιο ιδιαίτερη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαμπάνια)
  • 50 γρ τυρί Gruyere (ελβετικό τυρί με απαλή γεύση) τριμμένο
  • 50 gr. τυρί fontina (ιταλικό τυρί με ελαφρώς πικάντική γεύση) κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 50 γρ. Gorgonzola σε ψίχουλα
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι και μαιντανό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε πλατιά κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά, για περίπου 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι μέχρις ότου τσιγαριστεί και αυτό για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Ανακατεύουμε μέχρις ότου το κρασί σχεδόν εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε λίγο από τον καυτό ζωμό.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και ο ζωμός.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τον ζωμό και το ανακάτεμα, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός (προσοχή το υγρό πρέπει να πέφτει λίγο λίγο).
  • Μετά από περίπου 20-25 λεπτά το ρύζι είναι έτοιμο (al dente) και το ριζότο κρεμώδες.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προθέτουμε τα τυριά, εκτός από την παρμεζάνα.
  • Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας την παρμεζάνα από πάνω και γαρνίρουμε με τον μαιντανό.
Καλή επιτυχία και Buon appetito!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10752
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 06-04-2009 14:32
 
:upset :x  
Τι μας έκενας Κάτια... 
Θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα!! Ελπίζω να βρω το πρώτο τυρί.
 
Marinaki
2. 06-04-2009 15:40
 
Κάτια πολύ ωραία ιδέα!! 
Ερώτηση! αν δεν βρεις αυτά τα τυριά πια είναι η εναλλακτική λύση;;
 
xanthibax
3. 06-04-2009 16:31
 
Δεν υπάρχει περίπτωση Ξανθή μου να μην βρεις αυτά τα τυριά στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση όμως εγώ το Gruyere θα το αντικαθιστούσα με edam, την fontina με asiago και την Gorgonzola με ροκφόρ. Αξίζει πάντως τον κόπο να το φτιάξεις με αυτά τα τυριά.
 
ekaterini
4. 06-04-2009 21:26
 
Και εγώ αυτό ήθελα να ρωτήσω για τα τυριά. Πιστεύω σε μεγάλα s/m να υπάρχουν.Ευχαριστούμε Κάτια.
 
voula
5. 06-04-2009 21:53
 
'και του πουλιου το γαλα'...εχει μεγαλη ποικιλια οποτε πιστευω θα βρουμε.πολυ πολυ ωραιο Κατια!μπραβο!!
 
margarita79
6. 10-04-2009 15:36
 
γεια κάτια μου αρέσει η συνταγή σου πάρα πολλύ.είσαι τέλεια.
 
nitsa2009
7. 14-03-2010 23:33
 
Το έφτιαξα και είναι τέλειο, με τη μόνη διαφορά δεν βρήκα το "fontina" όπου το αντικατέστησα με κασέρι Μυτιλήνης. Όλη τη γεύση τη δίνει η ελβετική γραβιέρα Gruyere που δένει απόλυτα με την Ιταλική Gorgonzola. thanx katia.
 
kate
8. 15-03-2010 16:45
 
Χαίρομαι που σου άρεσε. Και εγώ νομίζω ότι η γεύση του είναι ιδιαίτερη και από τα τυριά αλλά και από την σαμπάνια
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )