Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Μελιτερά (γλυκά τυροπιτάκια από την Ανάφη)
Μελιτερά (γλυκά τυροπιτάκια από την Ανάφη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Κυριακή, 05/04/09
Υλικά

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • ½ πακέτο βούτυρο (μόνο όταν η μυζήθρα είναι αποβουτυρωμένη)
  • λίγη μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
  • κανέλλα – βανίλια
Για το Φύλλο
  • ½ κιλό αλεύρι
  • Λίγο λάδι, τσικουδιά (τσίπουρο), λεμόνι, αλάτι
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη και φτιάχνουμε μια ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια και να είναι ελαστική. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λιώνουμε την μυζήθρα με το πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε το βούτυρο, αν χρειάζεται.
Φτιάχνουμε μπαλάκια με τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε στρογγυλά δισκάκια  διαμέτρου περίπου 10 cm, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση , κλείνουμε και τσιμπάμε το φύλο γύρω – γύρω, με ένα πιρούνι για να μην ανοίξει.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4669
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 06-04-2009 20:03
 
τι ωραία ιδέα, ειδικά για το Πάσχα :zzz
 
ekaterini
2. 06-04-2009 22:09
 
γιαυτο το γλυκακι κοβω φλεβες 
ευχαριστουμε ;) :)
 
matina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 06/04/09 )