Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι Νησιώτικο (Νάξος)
Κατσικάκι Νησιώτικο (Νάξος) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Κυριακή, 05/04/09
Το δοκίμασα σε γάμο στη Νάξο, ήταν υπέροχο, από ότι κατάλαβα είναι το παραδοσιακό τους φαγητό.  Το κρέας βέβαια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, και τα κατσικάκια της Νάξου από τα καλύτερα, αν βρείτε λοιπόν σε κανένα κρεωπόλη καμιά φορά αγοράστε, και φτιάξτε το με αυτή τη συνταγή, θα το ευχαριστηθείτε.
Υλικά
  • 2 1/2 κιλά κατσίκι κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 4 φύλλα δάφνη
  • 2 ξύλα κανέλας
  • Αλάτι Πιπέρι
  • 1 κιλό μακαρόνια
Εκτέλεση

Πλένουμε το κατσικάκι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι και μία πρέζα αλάτι και το βράζουμε. Το ξαφρίζουμε (όποτε χρειάζεται) και αφού βράσει για 45 λεπτά περίπου, το βγάζουμε και σουρώνουμε το ζουμί, και το κρατάμε.Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις ξανθύνει ελαφρά προσθέτουμε και το κρέας να τσιγαριστεί. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε ζεστό νερό, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε το φαγητο μέχρι να μαλακώσει προσθέτοντας πότε πότε λίγο ζεστό νερό. Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Στην κατσαρόλα που είχαμε βράσει το κρέας ξαναβάζουμε το ζουμί και βράζουμε μέσα τα μακαρόνια.
Τα σουρώνουμε, για περισσότερο νοστιμιά αλλά και για πάρτυ χοληστερίνης αν θέλουμε βουτυρώνουμε με καλό βούτυρο τα μακαρόνια (όχι πολύ)  σερβίρουμε μαζί το κρέας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13546
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 06-04-2009 18:42
 
Νομίζω πως το φαγηγό αυτό μαγειρεύεται γενικά σε όλα τα νησιά και ειδικά στα πανηγύρια τους. Εγώ τουλάχιστον το έχω φάει σε αρκετές περιπτώσεις. Εκείνο που διαφέρει ίσως είναι το είδος του ζυμαρικού. Μην ξεχνάμε πως τα κατσικάκια "ευδοκιμούν" σε όλα τα ελληνικά νησιά και είναι πεντανόστιμα γιατί τρέφονται με άγρια χόρτα και με την αρμύρα της θάλασσας. :)
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/03/10 )