Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Εξοχικό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
11/2 κιλό σε κύβους Αρνάκι
1/2 κιλό Φύλλα κρούστας
350 γρ. Τριμμένο Κεφαλοτύρι
3 σκελίδες Σκόρδο
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
200 γρ. Κατεψυγμένος Αρακάς
2 κουτ. Ψιλοκομμένος Μαϊντανός
1 λεμόνι Χυμός λεμονιού
100 γρ. Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε 5 κουτ από το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρέας, να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανο και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τον αρακά και το λεμόνι και 1 φλυτζάνι ζεστό νερό.
Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά, να μείνει μόνο με τη σάλτσα του και να μαλακώσει το κρέας.
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και τα χωρίζετε ανά τέσσερα, τα λαφώνετε και τα κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Παίρνετε τέσσερα - τέσσερα και βάζετε στο κέντρο 1-2 κουτ από τη γέμιση και 1 κουτ κεφαλοτύρι.
Διπλώνετε σε φάκελο και βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε στον φούρνο, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 1/2 ώρα.
Ξεσκεπάζετε και ψήνετε ακόμα για 20-25 λεπτά, να ροδοκοκκινήσουν.
Βάζετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με φυλλαράκι μαϊντανού και σερβίρετε με τζατζίκι.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )