Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουνέλι με λευκή σάλτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Cindy30   
Κυριακή, 05/04/09
Υλικά
  • 1 κουνέλι περίπου 1 1/2 κιλό τεμαχισμένο
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1/3 κούπας βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 400 γραμ. μανιτάρια
  • 1/8 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • αλάτι - πιπέρι 
Εκτέλεση

Αφού μαριναριστεί το κρέας σε νερό και ξίδι για 3-4 ώρες, το τσιγαρίζουμε στο λάδι και το βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Ξαναβάζουμε μέσα το κουνέλι, και σβήνουμε με κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ίσως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 

Όταν είναι έτοιμο, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με 2-3 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας, και το ρίχνουμε μέσα. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύουμε με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες τηγανητές..

Υπερβολικά νόστιμο!!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9806
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 07-04-2009 15:14
 
Θα επανέλθω με σχόλια επί του πραγματικού και εικόνα!!!
 
xanthibax
2. 07-04-2009 16:22
 
Ναι βρε Ξανθή μου, γιατί προσπαθώ και δεν μπορώ να ανεβάσω τη φωτο. Ως πιο παλιά εδώ ξέρεις τα κόλπα!!! :)
 
Cindy30
3. 07-04-2009 17:09
 
Στο Forum γλυκιά μου υπάρχουν οδηγίες τεχνικής υποστήριξης με λεπτομέριες για το πως ανεβαζουμε συνταγες φωτογραφιες κλπ. Ρίξε μια ματιά κι αν δεν μπορέσεις κια πάλι στείλε μου άνα μήνυμα να σε βοηθήσω ευχαρίστως. 
Μια εικόνα χίλιες λέξεις!!!
 
xanthibax
4. 19-10-2009 08:23
 
Πολύ νόστιμο το κουνέλι με αυτόν τον τρόπο και πιο ελαφρύ στην γεύση...Δεν έβαλα μόνο το μοσχοκάρυδο (δεν μου αρέσει ιδιαίτερα) και πρόσθεσα και λίγο λεμόνι...σ' ευχαριστώ για την συνταγή σου !
 
ata

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 29/04/10 )