Υλικά - 1 κουνέλι περίπου 1 1/2 κιλό τεμαχισμένο
- 1/3 κούπας λάδι
- 1/3 κούπας βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 400 γραμ. μανιτάρια
- 1/8 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση Αφού μαριναριστεί το κρέας σε νερό και ξίδι για 3-4 ώρες, το τσιγαρίζουμε στο λάδι και το βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Ξαναβάζουμε μέσα το κουνέλι, και σβήνουμε με κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ίσως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Όταν είναι έτοιμο, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με 2-3 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας, και το ρίχνουμε μέσα. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Συνοδεύουμε με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.. Υπερβολικά νόστιμο!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9806 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |