Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Τοπικές συνταγές arrow Λώλη (γλυκιά κολοκυθόπιτα από τη Σίφνο)
Λώλη (γλυκιά κολοκυθόπιτα από τη Σίφνο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από tkon   
Τρίτη, 07/04/09
Υλικά
  • 1 κιλό κολοκύθα κίτρνη ψιλοκομμένη 
  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι θυμαρίσιο 
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • Χυμό από δυο πορτοκάλια 
  • Μπόλικη τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές 
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό.
Εκτέλεση 
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε να γίνει ένα πηχτό μίγμα.
  • Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα μεγάλο ταψί.
  • Ρίχνουμε μέσα το χυλό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11410
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 10-04-2009 12:18
 
εχω μια κολοκυθα στο μπαλκονι μου και πρεπει οπωσδηποτε να παρω αποφαση να την αξιοποιησω συντομα. αυτη η συνταγη ειναι πολυ κοντα στα μετρα μου ,θα την κανω σιγουρα μονο να σε ρωτησω εχω ακουσει οτι η κολοκυθα βγαζει πολλα υγρα εσυ την στιβεις καθολου?
 
margarita79
2. 11-04-2009 09:14
 
να την κάνεις οπωσδήποτε είναι πολύ ωραία συνταγή. Εγώ την τρίβω στο multi και την βάζω στο σουρωτήρι για αρκετή ώρα να φύγουν τα υγρά, στο τέλος με ένα κουτάλι πιέζω λίγο από πάνω. καλή επιτυχία
 
tkon

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 17/04/09 )