Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μακαρονόπιτα Νο.02 ανοιχτή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Τετάρτη, 08/04/09
Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια χονδρά (παστίτσιου) κομμένα στη μέση ή χυλοπίτες ή λαζανάκι χονδρο
  • αυγά
  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • ½ κιλό φέτα πικάντικη τριμμένη
  • ¼ κιλού κασέρι πικάντικο τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 3-4 φύλλα χωριάτικα
  • Βούτυρο για το ταψί και το άλλειμα των φύλλων

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.  Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε 5 αυγά, προσθέτουμε το γάλα και την τριμμένη φέτα, ανακατεύουμε καλά.  Έπειτα ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε επίσης καλά να μουσκέψουν τα  μακαρόνια όσο περισσότερο γίνεται, αν χρειαστεί χρησιμοποιούμαι και τα χέρια μας. Τέλος, ραντίζουμε το μίγμα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Βυυτυρώνουμε  ένα ταψί  Νο. 36, και στρώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας ελαφρά ανάμμεσα, πρέπει να περισσεύουν από τα πλάγια.  Ρίχνουμε μέσα το μίγμα των μακαρονιών και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ένα στεφάνι.
  • Σε ένα μπωλη χτυπάμε 2 αυγά μαζί με μισό κουταλάκι πιπέρι και το κασέρι, περιχύνουμε με αυτό το ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6228
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )