Κρεατόπιτα Λαμπριάτικη (Ηπειρώτικη) |
|
Έχει υποβληθεί από Faye
|
Πέμπτη, 09/04/09 |
Μια ξεχωριστή κρεατόπιτα που φτιάχνεται το Πάσχα στην Ήπειρο! Αν τη δοκιμάσετε νομίζω θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά - 1/2 κιλό φύλλο κρούστας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δικό σας αν ανοίγετε)
- 2/3 κούπας λάδι
Για τη γέμιση - 1 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι καθαρό χωρίς τις πέτσες ή τα κόκκαλα από μπουτάκι
- 1/4 κούπας λάδι
- 1/2 κούπα ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1πράσο
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κούπες τριμμένη γραβιέρα
- 1 μικρό μπουκαλάκι σόδα
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το μπουτάκι και παίρνουμε μόνο το ψαχνό κρέας.
- Το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Το βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι και το σωτάρουμε να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε τα δύο είδη κρεμμυδιών και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει σχεδόν με το λαδάκι του.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το πράσο, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ζεματάμε.
- Τα στραγγίζουμε καλά σφίγγοντας τα μέσα στις παλάμες μας για να φύγει το περιτό νερό.
- Ανακατεύουμε το κρέας που έχουμε αφήσει λίγο να κρυώσει με το σπανάκι, το πράσο, το άνηθο, το μαϊντανό, τη γραβιέρα και την κρέμα γάλακτος.
- Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα, λαδώνοντας τα ένα - ένα, απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ένα - ένα.
- Χωρίζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με όσο λάδι περίσσεψε.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 15 λεπτά.
- Βγάζουμε, περιχύνουμε με την σόδα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη, ώπου να ροδίσει πάνω - κάτω.
- Σερβίρεται ζεστή.
Καλή σας όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9992 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 12/04/09 )
|