Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαλατόπιτα Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από nitsa2009   
Σάββατο, 11/04/09
Υλικά
  • 2 ½ λιτρα φρεσκο γαλα
  • 3 φλιτζανια ζαχαρη
  • 1 φλιτζανι σιμιγδαλι ψιλο
  • 1 φλιτζανι κοφτο αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 6 βανιλιες
  • 8 αβγα
  • Ξυσμα λεμονιου
  • 2 κουταλιες της σουπας βουτυρο
  • 1 πρεζα αλατι
  • Λιγο βουτυρο για τα φυλλα
  • 5 φυλλα κρουστας ή βηρυτου
  • Κανελα για γαρνιρισμα
  • Ζαχαρη για γαρνιρισμα
Εκτέλεση
  • Απο τα τρια φλιτζανια ζαχαρη κραταμε το μισο φλιτζανι για αργοτερα.
  • Χτυπαμε σε μια μπασινα τα 2 ½ φλιτζανια ζαχαρη, το σιμιγδαλι, το αλευρι, τα 6 απο τα 8 αβγα, τις βανιλιες, το αλατι και το ξυσμα.
  • Ζεσταινουμε το γαλα και ριχνουμε λιγο χλιαρο γαλα στο μειγμα ανακατευοντας καλα με αβγοδαρτη. Ολο μαζι το βαζουμε στην κατσαρολα με το υπολοιπο γαλα που ζεσταινεται. Ανακατευουμε καλα, ωσπου να δεσει η κρεμα.
  • Μολις δεσει, αποσυρουμε και προσθετουμε 2 κουταλιες της σουπας βουτυρο. Ανακατευουμε καλα για να ενσωματωθει.
  •  Βουτυρωνουμε ενα στρογγυλο ταψι, στρωνουμε το 1ο φυλλο και απο πανω στρωνουμε το 2ο βουτυρωμενο φυλλο. Πασπαλιζουμε με κανελα και ζαχαρη, στρωνουμε το 3ο βουτυρωμενο φυλλο, πασπαλιζουμε παλι με κανελλα και ζαχαρη και επαναλαμβανουμε το ιδιο για το 4ο και το 5ο φυλλο. Απο πανω αδειαζουμε την κρεμα.  
  • Χτυπαμε τα 2 αβγα με το ½ φλιτζανι ζαχαρη. Τα ριχνουμε πανω στην επιφανεια του γλυκου. Γυριζουμε τις ακρες των φυλλων προς τα μεσα και ριχνουμε 3-4 κομματακια βουτυρο στη γαλατοπιτα.
  • Ψηνουμε στους 170ο c για 40΄ λεπτα μεχρι να ροδισει. Αν θελουμε, μολις ψηθει πασπαλιζουμε με κρυσταλλικη ζαχαρη και κανελα.
 Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 7312
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 13-04-2009 19:47
 
Και παρακάτω τι γίνεται;;;
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )