Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο
Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07

Υλικά:
1/2 κιλό κιμά


2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στιμμένο
1 φλυτζάνι λάδι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ
Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι
Αλατοπιπερώνετε
Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια
Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα
Τα σκεπάζετε με νερό
Ρίχνετε το λάδι
Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος
Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά
Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια
Στίβετε το λεμόνι
Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά
Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα
Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )