Υλικά - 2 φλ. Ζάχαρη άχνη
- 4 αβγά
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 φλ. Καφέ ελαιόλαδο
- ½ φλ. Τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- ½ φλ. Τσαγιού γάλα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- ½ κουτ. γλυκού σόδα
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση Χτυπάμε το βουτυρο και το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη πολύ καλά 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα και το χυμό. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τις βανίλιες, τη σόδα και το αλάτι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο.
| | Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι (όσο χρειάζεται για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια). Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί (εγώ τη βάζω στο ψυγείο), πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 160-170° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Καλή επιτυχία και Καλό Πασχα σε όλους!
| |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 14446 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |