Σελίδα 1 από 3 Στο παρελθόν ειχα φτιάξει μια εύκολη και γνωστή συνταγή για ελιόψωμο με φαρίνα και μπύρα.Τότε δε μου ειχε αρέσει η γεύση της μπύρας γιατι πίκριζε.Ετσι όποτε το έφτιαχα έβαζα σόδα αντί για μπύρα.Εχθές που θέλησα να φτιάξω ένα σταφιδόψωμο εύκολο,θυμήθηκα εκείνη τη συνταγή και αποφάσισα να αντικαταστήσω τη σόδα με πορτοκαλάδα αυτή τη φορά. Πραγματικά το σταφιδόψωμο ετοιμάστηκε μέσα σε 5 λεπτά και έγινε ενα κανονικό ψωμί και πολύ νόστιμο.Σας το συστήνω για τις μερες αυτές της νηστείας. Υλικά - 1 πακέτο φαριν απ
- 1 κουτάκι 330μλ πορτοκαλαδα με ανθρακικο
- 1 κ.σ λάδι
- μισό σφηνάκι κονιακ
- 1 κ.σ κανέλλα
- 1μιση κ.σ ζάχαρη(αν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε παραπάνω)
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση - Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε την πορτοκαλαδα με το λαδι το αλατι,την κανελλα και τη ζαχαρη και ανακατευουμε να λιωσουν.Προσθετουμε τις σταφιδες τις οποιες καλο ειναι να τις εχουμε μουλιασει σε κονιακ για να φουσκωσουν και σταδιακα το αλευρι.Ζυμωνουμε για λιγο με το χερι μας να ενωθουν τα υλικά και αδειαζουμε το μειγμα σε μακροστενη λαδωμενη φορμα.
| | - Ψηνουμε για 1 ωρα σε προαθερμασμενο φουρνο κατα προτιμηση στον αερα στους 180 βαθμους.Προς το τελος οπως ειναι η φορμα στην κατω θεση του φουρνου αναβουμε για 5 λεπτα το γκριλ ωστε να ροδισει ομορφα το ψωμακι μας.
(Αν αντικαταστησουμε την πορτοκαλαδα με σοδα ή μπυρα και τις σταφιδες,τη ζαχαρη και την κανελλα με ελιες και ριγανη θα εχουμε ενα ελιοψωμο σπεσιαλ!) Καλή επιτυχία | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 24921 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|