Τώρα που κάνουμε κέικς και ζυμώμνουμε τσουρέκια και κουλούρια, σκέφτηκα να σας γράψω μερικά πράγματα που έμαθα με την εμπειρεία μου, και τα διαπίστωσα στην πράξη. Ίσως να σας βοηθήσουν για να έχετε καλύτερα και πιό εντυπωσιακά αποτελέσματα - Ένα κόλπο για να είναι πιό τραγανά τα κουλουράκια μας σαν κριτσίνια, κι όχι σαν ψωμιά, είναι αν αφαιρέσουμε λίγο αλεύρι (1/2 φλυτζάνι ή και λιγότερο) , και το αντικαταστήσουμε με νισεστέ (κορν φλάουρ). Επίσης στό να γίνουν τραγανά τα κουλουράκια συμβάλει το να προσθέσουμε λίγο κρασί λευκό μέσα στην ζύμη αντι για άλλο υγρό .
- Πρίν πλάσουμε την ζύμη και τα τσουρέκια μας ή πρίν ανοίξουμε το φύλλο για την πίττα μας, καλό θα είναι να ξεκουράζουμε την ζύμη μας από το ζύμωμα. Ή την σκεπάζουμε με μιά λαδωμένη μεμβράνη, ή πετσέτα , ή την αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα. Ο λόγος είναι ό,τι σ΄αυτόν τον χρόνο αναπτύσεται η γλουτένη που το κάνει να πλάθεται ευκολότερα!...
- Τα τσουρέκια, δεν θέλουν πάρα πολλές φορές ζύμωμα, 2 -3 είναι αρκετές. Αλλά πώς; Όχι να τους <αλλάξουμε τα...φώτα >!? αλλά απαλά να αναδιπλώνουμε την ζύμη με πάντα βουτυρωμένα χέρια, με κίνηση από κάτω προς τα επάνω απαλά και σαν να τα χαιδεύουμε!!!
- Να γνωρίζεται ότι το πολυκαιρισμενο στο άλεσμα αλεύρι , συμπεριφέρεται σιαφορετικά από το φρεσκο αλεσμένο αλεύρι, το οποίο φουσκώνει και πλάθεται καλλίτερα και με περισσότερη ευκολία.
- Τα κέϊκ μας θα φουσκώσουν περισσότερο και θα γίνει ομοιόμορφο το φούσκωμα εάν με ένα μαχαίρι κάνουμε ένα κύκλο, μπήγοντας το στη ωμή ζύμη πριν το φουρνίσουμε. Έτσι δεν θα γίνει σαν ...στραβοχυμμένο...!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 18313 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |