Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Φλωρεντίνες με μπισκότο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από voula   
Τρίτη, 14/04/09
dsci0437_400
Υλικά :
Για το μπισκότο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 μικρό αβγό χτυπημένο
  • 1 βανίλια
Υλικά για καραμέλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. μέλι
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε λεκάνη το βούτυρο , προσθέτουμε τη ζάχαρη , ανακατεύουμε προσθέτουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε με το αβγό, κάνουμε μια μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε φύλλο και το βάζουμε σε ταψάκι 25Χ30 εκ. βουτυρωμένο καλά και τρυπάμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄περίπου μέχρι να ροδίσει στους 170 βαθμούς.
Βάζουμε όλα τα υλικά για την καραμέλα εκτός από τ΄ αμύγδαλα σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως να εμφανιστούν φουσκάλες. Προσθέτουμε και τ΄ αμύγδαλα και αφού πάρουν μια βράση περιχύνουμε το μπισκότο και ψήνουμε πάλι έως να ροδίσουν τ΄ αμύγδαλα. Κόβουμε σε κομμάτια όσο είναι το γλυκό μας ζεστό.
 
Η συνταγή είναι της Μπαρμπαρίγου την έκανα και μας άρεσε πολύ.
Καλή επιτυχία!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7641
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 14-04-2009 09:37
 
τις φλορεντινες τις λεπτες που πουλανε στα ζαχαροπλαστεια δεν τις εχω σε εκτιμηση αλλα αυτες εδω με το μπισκοτακι ειναι αλλο πραγμα...μπραβο βουλα!δεν το ειχα ξαναδει και πραγματικα ειναι πολυ δελεαστικες!
 
margarita79
2. 14-04-2009 10:28
 
Voula μου αρέσει πολύ αυτή η συνταγή μπράβο σου γιατί τα παιδιά τρελαίνονται για φλωρεντίνες και αυτές είναι κλάσεις πάνω από αυτές του ζαχαροπλαστείου :)  
αλλά μήπως μπορεί να μου πεις αν μπορώ να αγοράσω και ποιό φύλλο γιατί κολλάω στο άνοιγμα του φύλλου και δεν υπάρχει και χρόνος για πειραματισμούς αυτές τις μέρες??? ευχαριστώ και συγνώμη για την αστεία ερώτηση :cry
 
maroula
3. 14-04-2009 10:33
 
αχ voula μάλλον διάβασα λίγο επιπόλαια την συνταγή...μάλλον δεν χρειάζεται φύλλο,,, :? τη ζύμη ανοίγουμε εννοείς ε?? χίλια συγνώμη για την προηγούμενη ερώτηση...το μυαλό μου σήμερα είναι σε πολλά!!!!!
 
maroula
4. 14-04-2009 11:02
 
Τι ωραίο γλυκάκι. Δεν έχω φάει ποτέ Φλωρεντίνες αλλά και μόνο ότι έχουν αμύγδαλο είναι σίγουρο ότι θα μου αρέσουν. :zzz
 
Mary
5. 14-04-2009 14:16
 
Βούλα , φοβερή η συνταγή σου, ευχαριστούμε, Καλό Πάσχα σε σένα και στην οικογένειά σου!
 
pastaflora
6. 14-04-2009 14:26
 
Οι φλωρεντίνες μας αρέσουν πολύ και αυτές φαίνονται τέλειες!
 
vago
7. 21-05-2009 10:25
 
Βούλα το έχω φτιάξει πολλές φορές το γλυκάκι σου και τους αρέσει τόσο πολύ που την τελευταία φορά μόνο ξύλο δεν έπεσε μεταξύ των παιδιών για το ποιός θα φάει το τελευταίο. 
Σήμερα το έφερα στο γραφείο λόγω της γιορτής της κόρης μου και τα σχόλια είναι τα καλύτερα!!!!
 
maroula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός