Υλικά : Για το μπισκότο
- 250 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 μικρό αβγό χτυπημένο
- 1 βανίλια
Υλικά για καραμέλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. μέλι
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος
- 160 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση Βάζουμε σε λεκάνη το βούτυρο , προσθέτουμε τη ζάχαρη , ανακατεύουμε προσθέτουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε με το αβγό, κάνουμε μια μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε φύλλο και το βάζουμε σε ταψάκι 25Χ30 εκ. βουτυρωμένο καλά και τρυπάμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄περίπου μέχρι να ροδίσει στους 170 βαθμούς. Βάζουμε όλα τα υλικά για την καραμέλα εκτός από τ΄ αμύγδαλα σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως να εμφανιστούν φουσκάλες. Προσθέτουμε και τ΄ αμύγδαλα και αφού πάρουν μια βράση περιχύνουμε το μπισκότο και ψήνουμε πάλι έως να ροδίσουν τ΄ αμύγδαλα. Κόβουμε σε κομμάτια όσο είναι το γλυκό μας ζεστό. Η συνταγή είναι της Μπαρμπαρίγου την έκανα και μας άρεσε πολύ. Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 8980 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |