Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Αρνίσιο μπούτι με μπέικον
Αρνίσιο μπούτι με μπέικον Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
1 ολόκληρο Αρνίσιο μπούτι
4 σκελ. λιωμένες Σκόρδο
5 λεμόνια Χυμός λεμονιού
5 κουτ. Ξύδι
1 κουτ. Κύμινο
1 κουτ. Αλάτι
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
200 γρ. σε λωρίδες Μπέικον
1 κουτ. Μαϊντανός
10 χωρίς κουκούτσι Ελιές
1 βρασμένο και ψιλοκομμένο Αυγό(ά)
500 γρ. Ζωμός Βοδινού
200 γρ. Κρασί λευκό ξηρό
3 κουτ. Βούτυρο
3 καρφάκια Γαρίφαλο

Τρόπος παρασκευής
Με κοφτερό μαχαίρι αφειρείτε το κόκαλο από το αρνίσιο μπούτι (ή για να μην παιδεύεστε ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει) και σκάβετε λίγο ακόμα το κενό που έχει δημιουργηθεί, αφαιρώντας λίγο ακόμα κρέας από το μπούτι.
Στη συνέχεια ανακατεύετε το σκόρδο, το λεμόνι, το ξίδι, το κίμινο και το αλάτι. Αναμιγνύετε καλά.
Περιχύνετε το μπούτι με τη μαρινάδα, σκεπάζετε και αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 8 ώρες ή αν έχετε τη δυνατότητα και για περισσότερο.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )