Αυτή τη συνταγή την έχω από κάποιες καρτέλες που είχα αγοράσει παλιά. Είναι πολύ νόστιμη και ταιριάζει πολύ με πιλαφάκι ή τηγανητές πατάτες. Εγώ βάζω περισσότερο ελαιόλαδο και δε βάζω βούτυρο. Μπορούμε να το καταψύξουμε. ΄Οταν το χρειαστούμε, θα αποψύξουμε, θα το ζεστάνουμε και στη συνέχεια θα ρίξουμε το γιαούρτι. Και χωρίς το γιαούρτι είναι πεντανόστιμο.
Υλικά - 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας βούτυρο
- 500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 100γρ. πράσα
- 50γρ. τοματοπολτός
- 1 ποτήρι ζωμό κρέατος
- 1 κ.σούπας μουστάρδα
- 1 κ.γλυκού πάπρικα
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το ελαιόλαδο να μαραθούν. Κατόπιν δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να ροδίσει ελαφρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα πράσα, τον τοματοπολτό, τον ζωμό, τη μουστάρδα, το αλάτι και την πάπρικα. Τα βράζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά. Λίγο πριν το σερβίρουμε, περιχύνουμε τον κιμά με το γιαούρτι. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9648 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |