Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Πένες ογκρατέν νηστίσιμες με μανιτάρια
Πένες ογκρατέν νηστίσιμες με μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 16/04/09
man1_400
Νηστίσιμη συνταγη,εγγυημενη και πολυ νοστιμή!
Υλικά
  • 1 πακέτο 500 γρ. πένες
  • 250 γρ φρεσκα μανιτάρια champignonκομμενα σε λεπτες φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κρασί
  • 1/4 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
  • 500 γρ. φυτικό τριμμένο τυρί(κολιός)
  • Αλάτι,πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα σόγιας
  • 5 κ.σ κορν φλαουρ
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό.
  • p4160213_400_01Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι με λίγο νερακι και ελάχιστο λάδι να γυαλίσει και ριχνουμε τα μανιτάρια κομμενα σε λεπτές φέτες.Τα γυρίζουμε λίγες φορές με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και λίγο σκορδο σε σκόνη και σκεπαζουμε να μαγειρευτουν και να πιουν το ζουμί τους.
  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Ζεσταίνουμε το γάλα σόγιας και ρίχνουμε το κορν φλαουρ ανακατεύοντας γρήγορα να δέσει.Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο,αλάτι και πιπέρι. 
  • Σε ένα πυρέξ βαζουμε μια στρώση πένες και ανακατεύουμε με 2 κουτάλες μεγάλες μπεσαμελ συν λίγο απο το τυρί μας.
  • Βάζουμε μια στρώση μανιταρια και επαναλαμβανουμε το ίδιο με τα μακαρονια και τη μπεσαμέλ.
  • Ξανά μανιταρια και τελειωνουμε με μπεσαμελ και τριμμένο φυτικό τυρί.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 18520
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 16-04-2009 19:53
 
Απλά τέλειο.
 
Christia
2. 17-04-2009 08:02
 
Φυτικό τυρί ε? Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Εχει μεγάλη διαφορά από το κανονικό? Πάντως η συνταγή είναι ότι πρέπει για τη νηστεία.
 
vago
3. 17-04-2009 10:06
 
βαγγο ναι φυτικο τυρι κολιος κατα προτιμηση.εγω θεωρω οτι οταν ειναι ψημενο δε το ξεχωριζεις καθολουαπο τα αλλα τυρια.και ο καλος μου που ειναι διστακτικος σε αυτα τα ..φυτικα το τρωει πολυ ευχαριστα.οταν ειναι ωμο ειναι λιγο αλλιωτικη η γευση αλλα τρωγεται.
 
margarita79
4. 17-04-2009 11:15
 
Ωραίο Μαργαρίτα. Κι εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, με τι φτιάχνεται άραγε; Τύπου σασέρι πρέπει να είναι έτσι; 
Η συνταγούλα σπέσιαλ πάντως :)
 
Fey
5. 17-04-2009 13:38
 
κοριτσια το συγγεκριμενο τυρι το βαζω πανω απο ζυμη σαν τη λαδενια της Βαγγως 
και ριχνω μπολικη σαλτσα ντοματας με ριγανη και βγαινει νοστιμοτατη.Κατι σαν νηστισιμη πιτσα.
 
matina
6. 11-04-2011 10:53
 
Φυτικό τυρί;...Πρώτη φορά το ακούω...
 
tamar
7. 11-04-2011 11:04
 
Υπαρχει και κιτρινο και λευκο σαν φετα σε ολα τα σ/μ ειναι μαρκα ''κολιος''
 
margarita79
8. 11-04-2011 11:06
 
Ενδιαφέρον...Δηλαδή μπορώ να φτιάξω οποιοδήποτε φαγητό θέλω το οποίο έχει τυρί (π.χ. σαγανάκια, τυρόπιτα) χρησιμοποιώντας αυτά τα τυριά και η γεύση να είναι η ίδια;  
Ο,τι πρέπει δηλαδή για την άλλη εβδομάδα που μου έχουν σκάσει 2 τραπέζια;
 
tamar
9. 11-04-2011 11:08
 
Εμενα προσωπικα ψημενο μου αρεσει πολυ και δεν το ξεχωριζω απο το κανονικο.Ωμο δεν μπορω να πω οτι με τρελαινει αλλα ειναι μια καλη λυση για μερες νηστειας.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 18/04/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός