Συνταγές για μαγειρίτσες υπάρχουν πολλές.Κάθε νοικοκυρά βάζει όλη της την τέχνη για να ικανοποιήσει τις τοπικές και οικογενειακές συνηθειες.Αλλοι τη θέλουν αυγολέμονο,αλλοι με αντεράκια,άλλοι κοκκινιστή ,άλλοι με πατσά,αλλοι ψιλοκομμένη και χυλωμένη και άλλοι σούπα με ποδαράκια.To μόνο σίγουρο είναι ότι με όποιον τρόπο και να μαγειρευτεί δε λείπει σχεδόν από κανένα τραπέζι το βράδυ της Ανάστασης.Η συγκεκριμένη μαγειρίτσα είναι πολύ μυρωδάτη με ψιλοκομμένα τα λαχανικα.Στη φωτογραφία δεν έχει αυγολέμονο μιας και δεν το προτιμούν όλοι αλλά αυγοκόβουμε τη μισή λίγο πριν φάμε!Και του χρόνου!! Υλικά - 1 συκωταριά μέτρια(1 κιλό)
- 2 φλιτζάνια αντερακια ζεματισμένα και ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 2 μαρούλια πολύ ψιλοκομμένα
- 3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα
- 1 μισή ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ ρύζι Καρολίνα ή γλασσε
- ¾ φλιτζανιού λάδι
- 1 κ.σ φυτινη
- Αλάτι ,πιπέρι
Για το αυγολέμονο - 2 αυγά
- 1-2 λεμόνια μέτρια
- 2 κ.σ κορν φλαουρ
Εκτέλεση
Πλενουμε τη συκωταρια και την καθαρίζουμε απο τα γλυκαδια.Κραταμε την καρδια ,τα πνευμονια και το συκωτι.Με ψαλιδι τα ψιλοκοβουμε σε μικρα κομματακια σχεδον μισο ποντο. Το συκωτι το κραταμε ψιλοκομμενο ξεχωριστα. Ζεματαμε και ψιλοκοβουμε τα αντερακια αφου φυσικα τα εχουμε πλυνει και καθαρισει μεσα,εξω πολυ καλα. Ψιλοκοβουμε τα λαχανικα μας. Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το λαδι και τσιγαριζουμε ελαφρα τα κρεμμυδακια. Ριχνουμε τη συκωταρια εκτος του συκωτιου (το αφηνουμε για το τελος γιατι αλλιως πικριζει)και τη γυριζουμε μαζι με τα κρεμμυδακια. Ριχνουμε το μαρουλι,τον μισο ανηθο και το ρυζι.Προσθετουμε αλατι πιπερι και νερο να τα σκεπασει και τρια δαχτυλα παραπανω. |
| Τα φηνουμε σε σιγανη φωτια να ψηθουν μεχρι να χυλωσουν και να ψηθει το ρυζι. Αφου εχει ψηθει ριχνουμε το συκωτι και τη φυτινη ,προσθετουμε ενα φλιτζανι νερο και τον υπολοιπο ανηθο και αφηνουμε να ψηθει αλλα 10 λεπτα. Η ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!! Αν θέλουμε αυγοκόβουμε το φαγητό μας. Χτυπαμε τα αυγα με το χυμο λεμονιου και 2 κουταλιες νερο και προσθετουμε το κορν φλαουρ και λιγο αλατι.Βαζουμε λιγο ζεστο ζωμο απο τη μαγειριτσα και σε χαμηλη φωτια ριχνουμε το αυγολεμονο ανακατευοντας μεχρι να παρει 2-3 βρασεις και να χυλωσει. Πριν σερβιρουμε ριχνουμε φρεσκο ανηθο. Καλή Ανάσταση!! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 14253 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |