Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Εποχιακά πιάτα arrow Μαγειρίτσα Νο.05 (με αυγολέμονο μυρωδάτη)
Μαγειρίτσα Νο.05 (με αυγολέμονο μυρωδάτη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 18/04/09
mag_400

Συνταγές για μαγειρίτσες υπάρχουν πολλές.Κάθε νοικοκυρά βάζει όλη της την τέχνη για να ικανοποιήσει τις τοπικές και  οικογενειακές συνηθειες.Αλλοι τη θέλουν αυγολέμονο,αλλοι με αντεράκια,άλλοι κοκκινιστή ,άλλοι με πατσά,αλλοι ψιλοκομμένη και χυλωμένη και άλλοι σούπα με ποδαράκια.To μόνο σίγουρο είναι ότι με όποιον τρόπο και να μαγειρευτεί δε λείπει σχεδόν από κανένα τραπέζι το βράδυ της Ανάστασης.Η συγκεκριμένη μαγειρίτσα είναι πολύ μυρωδάτη με ψιλοκομμένα τα λαχανικα.Στη φωτογραφία δεν έχει αυγολέμονο μιας και δεν το προτιμούν όλοι αλλά αυγοκόβουμε τη μισή λίγο πριν φάμε!Και του χρόνου!!  

Υλικά
  • 1 συκωταριά μέτρια(1 κιλό)
  • 2 φλιτζάνια αντερακια ζεματισμένα και ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 2 μαρούλια πολύ ψιλοκομμένα
  • 3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 μισή ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ ρύζι Καρολίνα ή γλασσε
  • ¾ φλιτζανιού λάδι
  • 1 κ.σ φυτινη
  • Αλάτι ,πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 1-2 λεμόνια μέτρια
  • 2 κ.σ κορν φλαουρ

Εκτέλεση

Πλενουμε τη συκωταρια και την καθαρίζουμε απο τα γλυκαδια.Κραταμε την καρδια ,τα πνευμονια και το συκωτι.Με ψαλιδι τα ψιλοκοβουμε σε μικρα κομματακια σχεδον μισο ποντο.
Το συκωτι το κραταμε ψιλοκομμενο ξεχωριστα.

Ζεματαμε και ψιλοκοβουμε τα αντερακια αφου φυσικα τα εχουμε πλυνει και καθαρισει μεσα,εξω πολυ καλα. Ψιλοκοβουμε τα λαχανικα μας. Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το λαδι και τσιγαριζουμε ελαφρα τα κρεμμυδακια.

Ριχνουμε τη συκωταρια εκτος του συκωτιου (το αφηνουμε για το τελος γιατι αλλιως πικριζει)και τη γυριζουμε μαζι με τα κρεμμυδακια. Ριχνουμε το μαρουλι,τον μισο ανηθο και το ρυζι.Προσθετουμε αλατι πιπερι και νερο να τα σκεπασει και τρια δαχτυλα παραπανω.

p4180240_400

Τα φηνουμε σε σιγανη φωτια να ψηθουν μεχρι να χυλωσουν και να ψηθει το ρυζι. Αφου εχει ψηθει ριχνουμε το συκωτι και τη φυτινη ,προσθετουμε ενα φλιτζανι νερο και τον υπολοιπο ανηθο και αφηνουμε να ψηθει αλλα 10 λεπτα. Η ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!!

Αν θέλουμε αυγοκόβουμε το φαγητό μας.
Χτυπαμε τα αυγα με το χυμο λεμονιου και 2 κουταλιες νερο και προσθετουμε το κορν φλαουρ και λιγο αλατι.Βαζουμε λιγο ζεστο ζωμο απο τη μαγειριτσα και σε χαμηλη φωτια ριχνουμε το αυγολεμονο ανακατευοντας μεχρι να παρει 2-3 βρασεις και να χυλωσει.
Πριν σερβιρουμε ριχνουμε φρεσκο ανηθο.
Καλή Ανάσταση!! 

 p4180289_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 14253
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 18-04-2009 17:03
 
Και του χρόνου Μαργαρίτα!! 
Είναι ακριβώς η συνταγή που έχω από μαμά γιαγιά και πιο πίσω. 
Χρόνια Πολλά!!!
 
xanthibax
2. 18-04-2009 17:07
 
Και εμας ξανθη ειναι η οικογενειακη μας συνταγη.φετος μιας και δε φυγαμε και λογω ελειψης χρονου με τον μικρο μου ειχαν ετοιμα ψιλοκομμενα μαμα και γιαγια τα λαχανικα και τη συκωταρια και εγω απλα την εφτιαξα σπιτι μου για το καλο!χρονια πολλα!!
 
margarita79
3. 19-04-2009 08:02
 
Και του χρόνου!
 
vago
4. 21-04-2009 09:10
 
Νομίζω πως θα είναι εξαιρετική!Και του χρόνου!!! :zzz
 
atalanth
5. 27-04-2016 16:35
 
Νόστιμο!!! Κια του χρόνου να είμαστε καλα!
 
katepapa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 24/03/10 )