Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Αρνίσια ρολάκια με μυρωδικά
Αρνίσια ρολάκια με μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
50 γρ. τριμμένο άσπρο Ψωμί
3 κουταλιές (δυόσμος, μαϊντανός, βασιλικός, μέντα) ανάμεικτα μυρωδικά
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
1 Αυγό(ά)
1 (χυμός και ξύσμα) Λεμόνι(α)
1 κιλό, από τα παϊδάκια, χωρίς κόκαλο Αρνάκι

Τρόπος παρασκευής
Σε μπολ βάζετε τα τρίμματα του ψωμιού, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το αυγό, το ξύσμα και τον χυμό.
Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε το κρέας με την πέτσα προς τα κάτω.
Το τρίβετε με λίγο αλάτι.
Απλώνετε επάνω τη γέμιση και την πιέζετε με πιρούνι.
Διπλώνετε σε ρολό.
Στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες και μετά δένετε σφικτά με σπάγκο.
Αλείφετε εξωτερικά με λάδι και βάζετε σε ταψάκι.
Σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά, να ροδίσει καλά η κρούστα.
Βγάζετε και αφήνετε να "σταθεί" για 5 λεπτά.
Κόβετε σε ρολάκια, γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρετε με ψητά κρεμμύδια, πατατούλες και αρακά.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )