Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή τομάτα, γραβιέρα και ρόκα |
|
Έχει υποβληθεί από Flora
|
Τρίτη, 21/04/09 |
Υλικά για 4 άτομα - 4 ψαρονέφρια
- 20 λιαστές τομάτες
- ½ ματσάκι ρόκα
- ¼ κεφαλογραβιέρα σε κομμάτια
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. βούτυρο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση - Φιλετάρουμε το κρέας και το απλώνουμε στον πάγκο μας. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή γιατί οι λιαστές συνήθως είναι αλμηρές και απλώνουμε σε κάθε φιλέτο από 5 λιαστές τομάτες, λίγη ρόκα και τυρί. Διπλώνουμε προσεκτικά, και στεραιώνουμε με οδοντογλυφίδες ή δένουμε με σπάγγο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε απλωτή κατσαρόλα (ιδανικά να μπορεί να μπει και στο φούρνο ώστε να μη χάσουμε το βρασμό) ζεσταίνουμε καλά το λάδι και το βούτυρο. Σωτάρουμε καλά τα δεμένα φιλέτα μας από όλες τις πλευρές ώστε να τα θωρακίσουμε και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα με λαβίδα. Αποφεύγουμε να τα τρυπάμε με πιρούνι για να μη χάσουν τους χυμούς τους.
- Όταν ετοιμαστούν, τα αφήνουμε για 10’ πάνω στο ξύλο που θα τα κόψουμε, να ξεκουραστούν. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες ή τον σπάγγο και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες.
- Εγώ τα σέρβιρα με ψητά τοματίνια, σπαράγγια και πράσινη σαλάτα.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 13239 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 31/01/10 )
|