Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή τομάτα, γραβιέρα και ρόκα
Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή τομάτα, γραβιέρα και ρόκα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τρίτη, 21/04/09

psaronefri_400

Υλικά για 4 άτομα
  • 4 ψαρονέφρια
  • 20 λιαστές τομάτες
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • ¼ κεφαλογραβιέρα σε κομμάτια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Φιλετάρουμε το κρέας και το απλώνουμε στον πάγκο μας. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή γιατί οι λιαστές συνήθως είναι αλμηρές και απλώνουμε σε κάθε φιλέτο από 5 λιαστές τομάτες, λίγη ρόκα και τυρί. Διπλώνουμε προσεκτικά, και στεραιώνουμε με οδοντογλυφίδες ή δένουμε με σπάγγο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε απλωτή κατσαρόλα (ιδανικά να μπορεί να μπει και στο φούρνο ώστε να μη χάσουμε το βρασμό) ζεσταίνουμε καλά το λάδι και το βούτυρο. Σωτάρουμε καλά τα  δεμένα φιλέτα μας από όλες τις πλευρές ώστε να τα θωρακίσουμε και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα με λαβίδα. Αποφεύγουμε να τα τρυπάμε με  πιρούνι για να μη χάσουν τους χυμούς τους.
  • Όταν ετοιμαστούν, τα αφήνουμε για 10’ πάνω στο ξύλο που θα τα κόψουμε, να ξεκουραστούν. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες ή τον σπάγγο και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες.
  • Εγώ τα σέρβιρα με ψητά τοματίνια, σπαράγγια και πράσινη σαλάτα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 10481
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 21-04-2009 11:19
 
Αχ και την έψαχνα αυτή τη συνταγή!! Σ' ευχαριστώ!
 
Marinaki
2. 21-04-2009 14:49
 
πολύ ωραία παρουσίαση και πεντανόστιμη συνταγή !
 
mb04
3. 21-04-2009 14:59
 
Φλώρα εγώ τα έφαγα πρόσφατα γεμιστά με μπρόκολο και τυρί!! 
Πολύ ωραία η ιδέα σου!!
 
xanthibax
4. 21-04-2009 21:19
 
πω πω τι ωραίο πιάτο :zzz
 
ekaterini
5. 21-04-2009 21:35
 
Σας ευχαριστώ πολύ!!! 
Είναι εύκολο και νόστιμο το κυριότερο!!! 
 
Μπρόκολο και τυρί....πολύ ενδιαφέρον ακούγεται...άραγε το μπροκολάκι το ζεματίσαν πριν :? και τι τυράκι ήταν αυτό :?  
Ξανθήηηη, τα φώτα σου :)
 
Flora
6. 22-04-2009 01:45
 
Πολύ εντυπωσιακό Φλώρα μπράβο!!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 31/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός