Υλικά - 1 απο τα 2 στηθη του κοτόπουλου(ή όποιο αλλο ψαχνό μέρος θέλετε)
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας(το πολύ λεπτό)
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 3-4 φέτες μπέικον
- 1 μικρό κουτί (200γρ)μανιτάρια σε φέτες
- 2 φλιτζάνια τυριά τριμμένα(ρεγκατο,γραβιέρα)
- 2 φλιτζάνια μπεσαμελ (όχι πολύ σφικτή)
- Πιπεριές ψιλοκομμένες(προαιρετικά)
- Αλατι,πιπερι,μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση - Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου μαζί με ένα κρεμμύδι ολόκληρο και ένα καρότο
- Το ψιλοκόβουμε και το ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το καρότο που έχουμε πατήσει με πιρούνι.
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας.
- Φτιάχνουμε μια σχετικά αραιή μπεσαμέλ (βάζουμε και μοσχοκάρυδο)και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά συν το τριμμένο τυρί.
- Αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε και λίγο ακόμα μοσχοκάρυδο.
- Σε μια λαδωμένη φόρμα(του κέικ) με τρύπα στη μέση αρχίζουμε να βάζουμε τα φύλλα μας.
- Κάνουμε με ένα μαχαίρι ένα μεγαλο σταυρό στο κέντρο κάθε φύλλου για να περάσει η τρύπα της φόρμας και να ντυθει και εσωτερίκα με φύλλο.
- Λαδώνουμε ένα ένα φύλλο και τα περνάμε στη φόρμα (αφήνουμε να προεξέχουν απέξω οι γωνίες του φύλλου).
- Στρώνουμε στον πάτο συνολικά 6 φύλλα.
- Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε να πάει παντού.
- Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν ώστε να σκεπαστεί η γέμιση
- Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα και τα χώνουμε στα πλάγια .
- (Αν η φόρμα μας είναι μικρή κόβουμε τα φύλλα σε μικρότερα κομμάτια εξ αρχής).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18ο βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει καλά.
Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 24708 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |