Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπιτα Νο.03 (σε φόρμα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 21/04/09
koto2_400
Υλικά
  • 1 απο τα 2 στηθη του κοτόπουλου(ή όποιο αλλο ψαχνό μέρος θέλετε)
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας(το πολύ λεπτό)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 3-4 φέτες μπέικον
  • 1 μικρό κουτί (200γρ)μανιτάρια σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια τυριά τριμμένα(ρεγκατο,γραβιέρα)
  • 2 φλιτζάνια μπεσαμελ (όχι πολύ σφικτή)
  • Πιπεριές ψιλοκομμένες(προαιρετικά)
  • Αλατι,πιπερι,μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
  • Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου μαζί με ένα κρεμμύδι ολόκληρο και ένα καρότο
  • Το ψιλοκόβουμε και το ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το καρότο που έχουμε πατήσει με πιρούνι.
  • Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας.
  • Φτιάχνουμε μια σχετικά αραιή μπεσαμέλ (βάζουμε και μοσχοκάρυδο)και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά συν το τριμμένο τυρί.p4190015_400
  • Αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε και λίγο ακόμα μοσχοκάρυδο.
  • Σε μια λαδωμένη φόρμα(του κέικ) με τρύπα στη μέση αρχίζουμε να  βάζουμε τα φύλλα μας.
  • Κάνουμε με ένα μαχαίρι ένα μεγαλο σταυρό στο κέντρο κάθε φύλλου για να περάσει η τρύπα της φόρμας και να ντυθει και εσωτερίκα με φύλλο.
  • Λαδώνουμε ένα ένα φύλλο και τα περνάμε στη φόρμα (αφήνουμε να προεξέχουν απέξω οι γωνίες του φύλλου).
  • Στρώνουμε στον πάτο συνολικά 6 φύλλα.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε να πάει παντού.
  • Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν ώστε να σκεπαστεί η γέμιση
  • Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα και τα χώνουμε στα πλάγια .
  • (Αν η φόρμα μας είναι μικρή κόβουμε τα φύλλα σε μικρότερα κομμάτια εξ αρχής).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18ο βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  • Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει καλά.

Καλή επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 24708
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 22-04-2009 11:32
 
Πολύ νοστιμη με κρέμα και ασυνήθιστη, γειά στα χέρια σου Μαργαριτούλα μου! Αυτήν την Πασχαλιά μας βαλάντωσες και μας έσκισες με τις συνταγάρες τα άρθρα και τις φωτογραφίες σου!!!!!!
 
pastaflora
2. 22-04-2009 12:07
 
Η κοτόπιτα μου αρέσει πολύ και αυτή φαίνεται τέλεια!
 
vago
3. 22-04-2009 12:09
 
Καταπληκτική συνταγή Μαργαρίτα και άψογη παρουσίαση. :)
 
Mary
4. 22-04-2009 18:43
 
Άψογη Μαργαρίτα όπως πάντα :) Την ίδια κοτόπιτα φτιάχνω κι εγώ με τη διαφορά ότι προσθέτω και λίγο ροκφόρ (του πάει πολύ)και επειδή κάποιες φορές τρώνε και άτομα που δε συμπαθούν τα μανιτάρια, τα αντικαθιστώ με πολύχρωμες πιπεριές. ;)  
Επίσης πολύ ωραία γίνεται και με ψητό κοτόπουλο σούβλας. 
Θα δοκιμάσω στη φόρμα και θα σου πω :)
 
Fey
5. 22-04-2009 23:56
 
Έφτιαξα την συνταγή (χωρίς μανιτάρια) και με σφολιάτα (δεν είχα κρούστας) 
Παρόλα αυτά έγινε καταπληκτική :zzz  
thanx Μαργαρίτα!
 
kate
6. 23-04-2009 00:08
 
Kαι μόνο η παρουσίαση του μας έχει σκλαβώσει όπως και με όλες τις συνταγές σου.Συγχαρητήρια Μαργαρίτα.
 
iwanna
7. 23-04-2009 08:48
 
:eek :eek :eek Μαργαρίτα μου φαίνεται υπέροχη, και είμαι σίγουρη πως και από γεύση θα σκίζει!!! 
Θα εκτελεστεί την επόμενη εβδομάδα και θα σου πω εντυπώσεις ;)  
Πάντα τέτοια κοριτσάρα μου :zzz :zzz :zzz
 
Flora
8. 23-04-2009 10:59
 
χαιρομαι που σας αρεσε και εμενα με σφολιατα ειναι στις πρωτες μου επιλογες απλα οταν θελω να τη φορμαρω την κανω με κρουστας.εσυ τη εβαλες σε φορμα? 
fey πολυ ωραια θα πηγαινει το ροκφορ εχεις δικιο!!πιπεριες εγω βαζω οπωσδηποτε(σαπνια θα δεις φαγητο μου χωρις πιπερια :grin
ευχαριστω πολυ παιδια για τα καλα λογια.η ιδεα με τη φορμα ειναι απο διαφορες διασημες μαγειρισσες(βεφα,αργυρω)απλα ειναι πολυ καλη λυση για τραπεζι!αυτο που ειναι δικη μου παρεμβαση ειναι ο σταυρος στη μεση του καθε φυλλου ωστε να φορμαρετε ευκολα(ειμαι λιγο τεμπελα :grin )....
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/12/09 )