Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Τοπικές συνταγές arrow Κατσικάκι Γεμιστό (Καπαμάς-από τη Ρόδο)
Κατσικάκι Γεμιστό (Καπαμάς-από τη Ρόδο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από vera   
Τετάρτη, 22/04/09

Παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή από το Αφάντου της Ρόδου.

Υλικά 
  • Ένα στήθος από κατσικάκι (το κούφωμα, δηλαδή όλο το επάνω μέρος χωρίς να το σπάσετε).

για τη γέμιση

  • ¾ φλιτζανιού λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό (περίπου)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο 
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε περίπου για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Πασπαλίζουμε το κατσικάκι με αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Στη συνέχεια  γεμίζουμε το κατσικάκι μεταξύ πέτσας και παΐδια με την γέμιση που ετοιμάσαμε και το κλείνουμε ράβοντας το με κλωστή.
  • Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150-180 βαθμούς) για τρεις ώρες. Αν μας περισσέψει γέμιση, την βάζουμε σε αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με το κατσικάκι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4150
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 24-04-2009 18:12
 
πολυ ωραιο και ο μαιντανος θα του πηγαινει πολυ!!μπραβο
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 23/04/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός