Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Σπανακόπιτες ατομικές σε φωλίτσες
Σπανακόπιτες ατομικές σε φωλίτσες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 23/04/09
span_400_01
Υλικά (για 18 τεμάχια)
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 φύλλο κρούστας
  • 1 κολοκύθι μέτριο τριμμένο
  • 2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • Μισό ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 100 γρ φέτα
  • 1μιση φλιτζάνι ρεγκατο τριμμένο
  • Λάδι ¼ φλιτζανιού για τη γέμιση  συν έξτρα για το αλλειμα των φύλλων
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 3μιση φλιτζάνια σφικτή μπεσαμελ
  • Λίγο τυρί τριμμένο (ρεγκατο) για πασπάλισμα
  • Πυρεξακια ή φορμάικα για να τα ψήσουμε
Εκτέλεση
Πλένουμε,κοβουμε το σπανάκι μας και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
Ζεματάτε το σπανάκι και μετά βάζουμε σε κατσαρόλα το λαδάκι με τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σωτάρουμε ελαφρά.Στο τέλος ρίχνουμε το σπανάκι.
Προσθέτουμε λίγο νερό(2 κ.σ γιατι θα βγάλουν τα λαχανικά),αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το γάλα.Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά. Θέλουμε να κραταει λίγο γιατι θα ψηθεί και στο φούρνο.
p4220043_400
Όταν η γέμιση είναι έτοιμη ρίχνουμε την φέτα πατημένη καλά με πιρούνι ,το ρεγκάτο και τάση φρυγανιά ώστε το μείγμα μας να μην έχει καθόλου υγρά.
Λαδώνουμε καλά τα φορμάκια μας και κόβουμε με ψαλίδι τα φύλλα στα τέσσερα.
Για κάθε φαρμάκι χρειαζόμαστε 2 φύλλα καλά λαδωμένα.
p4220040_400
Στον πάτο της φορμιτσας μας βάζουμε 2-3 μικρά κομματάκια φύλλα και από πάνω τη φωλίτσα για να κάνει πιο χοντο πάτο και να μη μας τρυπήσει

Ακουμπάμε τα φύλλα ένα πάνω στο άλλο τα πιάνουμε στη χουφτα μας,τα σουρώνουμε λίγο και τα βάζουμε σαν φωλίτσα μέσα στο φαρμάκι.

p4220049_400

Γεμίζουμε με γέμιση και από πάνω με ένα καρνέ (δεν είναι απαραίτητο απλά για να κάνει ωραίο σχέδιο)σκεπάζουμε με μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε λίγο τυρί τριμμένο

p4220052_400

Ακουμπάμε τα φορμάκια στη σχάρα του φούρνου μας και ψήνουμε στους 180 για μια ώρα περίπου.

Μόλις είναι έτοιμα τα ξεφορμάρουμε άμεσα γιατί όσο μένουν μέσα ιδρώνει το φύλλο γυρνώντας τα μέσα στη χούφτα μας.

p4220057_400

Σημείωση: Εγώ χρησιμοποίησα 2 ειδών φορμάικα ,οι φωλίτσες που ήταν σε πυρεξάκια ψήθηκαν καλύτερα απο τα μεταλλικά τα άλλα ίσως ήθελαν λίγο ακόμα ψήσιμο.

Καλή επιτυχία 

p4220059_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 10763
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 24-04-2009 10:59
 
Όταν παίρνεις φόρααα 
φόρα κατηγόραααα 
κι ο Θεός ο ίδιος 
δε σε σταματάααα 
 
Μπράβο Μαργαρίτα. Υπέροχη παρουσίαση. Σκίζει η φωτογράφος. ;)
 
Mary
2. 24-04-2009 13:29
 
μουρλια κοπελια!!!!! θα τα κανω οπως και δηποτε!
 
frankie
3. 24-04-2009 17:12
 
Καλέ τι ωραίο πράγμα είναι αυτό!!! Ευγε!
 
vago
4. 24-04-2009 17:31
 
Καλέεεε εσύ είσαι το κοριτσάκι που δεν τα πάει καλά με τις χειροτεχνίες; :?  
Σκέψου και να τα πήγαινες δηλαδή :grin  
Τέλειο Μαργαρίτα και μου έδωσες και μιά καλή ιδέα με τα φορμάκι, γιατί φτιάχνω ατομικές τυρόπιτες σπανακόπιτες και για φόρμα χρησιμοποιώ τη μεγάλη κουτάλα της σούπας, μέσα εκεί βάζω το φύλλο και φορμάρω αλλά παιδεύομαι ώρες :sigh Αυτό μου φαίνεται πολύ πιο εύκολο :)
 
Fey
5. 25-04-2009 00:15
 
Βρε Fey αυτο με την κουταλα και αν ειναι χειροτεχνια..ουτε που θα το σκεφτομουν αλλα και να το σκεφτομουν δεν υπηρχε περιπτωση να το παρω αποφαση..καταπληκτικη ιδεα και χαρα στην υπομονη σου...εγω παλι βαριεμαι αφανταστα να πλαθω ας πουμε κουλουρακια και οτι εχει σχεση με ζυμωματα..το δεξι μου χερι στην κουζινα ειναι το μιξερ,το μουλτι και ολων των ειδων τα φορμακια,φορμες και κουπ που δεν θα χρειαστει να λερωσω εγω τα χερια μου :grin στην προκειμενη περιπτωση η ονη χειροτεχνια ηταν να κοψω το φυλλο με ψαλιδι :grin  
χαιρομαι που σας αρεσε απο οτι μου ειπαν οι καλεσμενοι μου ηταν πολυ καλα!
 
margarita79
6. 12-12-2009 10:01
 
Τα δοκίμασα την περασμένη εβδομάδα σε φιλικό σπίτι με σφολιάτα και ήταν εξαιρετικά!!  
'Ήμουν σίγουρη πως τα είχα εδώ :grin :grin
 
Flora
7. 14-12-2009 00:08
 
τέλεια,τέλεια,τέλειααα!!!τα έκανα πρόσφατα σε μπουφέ και με έβγαλαν ασπροπρόσωπη!!είναι λίγο μπελαλίδικα αλλά πιστέψτε με..αξίζει τον κόπο!!
 
stellini
8. 14-12-2009 00:11
 
Stellini χαιρομαι παρα πολυ που σου αρεσαν!!Μπραβο!! 
 
Φλωρα ιδια ηταν καλε?Αχ με συγκινεις ,να τα τρως και να ξερεις οτι τα εχεις δει εδω?Χαχαχα φανταζομαι εκανες και την εκπληκτη ε? :grin
 
margarita79
9. 14-12-2009 08:47
 
Η αλήθεια είναι πως όσο τα έτρωγα, δεν θυμόμουν που ακριβώς τα είχα δει...αλλά ήμουν σίγουρη πως τα είχα δει κάπου ;)  
Η οικοδέσποινα φρόντισε ευγενικά να αποθαρρύνει τις ερωτήσεις μου....κι έτσι άρχισα την αναζήτηση από μόνη μου, ξεκινώντας από το μάσα ;) :roll
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/09/14 )