Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Τονοσαλάτα Νο.03 (με φασολάκια, σάλτσα μουστάρδας)
Τονοσαλάτα Νο.03 (με φασολάκια, σάλτσα μουστάρδας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Σάββατο, 25/04/09

Μετά από όλη αυτή τη διατροφική κρεπάλη, καιρός μου φαίνεται να μπούμε σε περίοδο υγιεινής διατροφής, τουτέστιν σαλατούλα για μεσημερινό ή βραδινό, και γιατί όχι και για τα δύο γεύματα.  Έχω αρχίσει λοιπόν και ξεθάβω όλες τις συνταγές μου για σαλάτες, που μερικές είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα, με τέλεια ισορροπία πολύτιμων συστατικών για τον οργανισμό.
Σκέφτηκα λοιπόν να υποβάλλω κάποιες 

Υλικά (για 6 άτομα)
  • 100 γραμ. φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
  • 450 γραμ Φασολάκια Πλατιά «Βιολογικές Καλλιέργειες» Μπάρμπα Στάθης
  • 250 γραμ. Καλαμπόκι «Βιολογικές Καλλιέργειες» Μπάρμπα Στάθης: 
  • 3 πατάτες, βρασμένες και καθαρισμένες
  • 2 κουτιά τόνος κονσέρβας σε λάδι, στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 3 αυγά βρασμένα σφιχτά, κομμένα σε ροδέλες
  • 6-7 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • Μερικές ελιές μαύρες ή Καλαμών
  • ½ φλυτζάνι μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βράζουμε  σε αλατισμένο νερό χωριστά τα φασολάκια για 10΄ και το καλαμπόκια 15΄και τα στραγγίζετε. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα χοντροκόβετε  τα μαρουλόφυλλα. Από πάνω σκορπίζουμε τις πατάτες, τα βρασμένα λαχανικά και τον τόνο. Σε ένα μπολ βάζουμε  τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε  τη σαλάτα με τα 2/3 από τη σάλτσα μουστάρδας. Γαρνίρουμε  με τα βραστά αυγά, τα ντοματίνια, τις ελιές και τα κρεμμύδια και περιχύνουμε  με την υπόλοιπη σάλτσα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6612
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/06/10 )