Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Αρνάκι ψητό με πατάτες και δεντρολίβανο
Αρνάκι ψητό με πατάτες και δεντρολίβανο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
2 ολόκληρα Αρνίσιο μπούτι
1 λεμόνι ξύσμα και Χυμός λεμονιού
1 κουτ. Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
4 κουτ. Ελαιόλαδο
4 φύλλα Δάφνη
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)
3 σκελ. ψιλοκομμένο Σκόρδο
300 γρ. Κρασί λευκό ξηρό
600 γρ. Ζωμός Βοδινού
1 κιλό σε φέτες Πατάτα(ες)
Λάδι
1 κουτ. γλυκού χοντρό Αλάτι
ψιλοκομμένο Δεντρολίβανο

Τρόπος παρασκευής
Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος.
Σε μπολ ανακατεύετε το ξύσμα, τον χυμό λεμόνι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Αλείφετε το κρέας με το μίγμα και το αφήνετε να μαριναριστεί για 4 ώρες ή όλο το βράδυ.
Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και βάζετε το κρέας να τηγανιστεί καλά απ' όλες τις πλευρές (για να κλείσουν οι πόροι και να μείνει ζουμερό). Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )