Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Κανελόνια με κιμά και πιπεριά φλωρίνης
Κανελόνια με κιμά και πιπεριά φλωρίνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 26/04/09
Ευρετήριο άρθρου
Κανελόνια με κιμά και πιπεριά φλωρίνης
Σελίδα 2
kan_1_400
Υλικά
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 800 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 φλιτζάνια μπεσαμέλ
  • 2 φλιτζάνια ρεγκατο τριμμένο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1-2 πιπεριές φλωρίνης(από βάζο)ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1μιση φλιτζάνι χυμός ντομάτας
  • Λίγη κέτσαπ
  • ½ ποτηράκι κρασί
  • Λάδι
  • Αλατι,πιπερι,κανέλλα
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά σε λάδι μέχρι να ασπρίσει και σβήνουμε με μισό ποτηράκι κρασί.Προσθέτουμε το καρότο την ντομάτα, λίγη κέτσαπ (αλλιώς λίγη άχαρη), αλατοπιπερωνουμε και ρίχνουμε λίγη κανελλίτσα. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί ώσπου να πιει τα υγρά του.Προς το τέλος ψιλοκόβουμε την πιπεριά φλωρίνης και την ανακατεύουμε με τον κιμά Προσθέτουμε και τυρί τριμμένο.
Βράζουμε  τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

p4180234_400

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.Ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι, λίγη κανέλλα και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ συν ¼ ποτηριού νερό.Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζουμε στο πυρεξ. Σε κάθε κανελόνι περιχύνουμε 1 κ.γ από τη σάλτσα του πυρέξ και από πάνω στολίζουμε με μπεσαμελ και τυρί τριμμένο.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με αντιστάσεις πανω κάτω μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία 

p4180252_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 22775
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (19)
1. 27-04-2009 09:54
 
Τέλειο!!!το βάζω στα αγαπημένα :p  
παχαίνει λίγο....αλλά φτιάχνει την διάθεση μλονο και που το βλέπεις!!!
 
maroula
2. 27-04-2009 10:05
 
απο τα καλυτερα πιατα 8)  
να ρωτησω κατι : εγω παιρνω κανελονια που δεν θελουν βράσιμο. αν κανω αυτη τη συνταγη να τα βράσω ή να βάλω πιο πολυ σαλτσα στο πυρεξ για να ψηθουν? 
ευχαριστω
 
inky
3. 27-04-2009 10:34
 
inky και εγω αυτα περνω αλλα παντα τα βραζω λιγο ισα να αρχισουν να μαλακωνουν οσες φορες τα ειχα βαλει χωρις βρασιμο δε μου πετυχαιναν ή θα εμενε πολυ σαλτσα στο ταψι ή θα γινοντουσαν πολυ στεγνα μεχρι να ψηθουν καλα ή θα εμεναν λιγο αψητα ή θα ηταν παραβρασμενα και θα εσπαγαν.....με αυτο τον τροπο δεν εχω αποτυχει εως τωρα.. τωρα τι να σου πω αν τα κανεις συνηθως αβραστα μην το αλλαξεις.
 
margarita79
4. 27-04-2009 10:45
 
Μαργαρίτα υπέροχα τα κανελόνια σου θα δοκιμαστούν άμεσα.
 
iwanna
5. 27-04-2009 13:00
 
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. 
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΑΚΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ SUPER. 
:zzz
 
POPI28
6. 27-04-2009 13:42
 
Τα κανελόνια με κιμά είναι το αγαπημένο μου φαγητό και αυτά φαίνονται τέλεια! Να σημειώσω ότι εγώ παίρνω αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο και τα γεμίζω όπως είναι. Το μυστικό για να πετύχουν είναι να έχει πολλά υγρά το ταψί μας και να τα έχουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
 
vago
7. 27-04-2009 15:24
 
Και γω αγαπώ πολύ αυτό το φαγητό αλλά ακολουθώ τη διαδικασία της Βάγγος. Δεν τα βράζω καθόλου αλλά φροντίζω να υπάρχει αρκετό υγρό (σάλτσα - ζωμός) και τα ψήνω σκεπασμένα. Αν τα βράσω δεν μπορώ να τα γεμίσω. Εσύ πως τα γεμίζεις Μαργαρίτα? Μήπως με κορνέ?
 
Mary
8. 27-04-2009 15:29
 
με κουταλι μαιρη δε δυσκολευομαι..δεν τα βραζω κανονικα ισα να αρχισουν να μαλακωνουν...(κορνε τωρα τελευταια βαζω τη μεσαμελ για σχεδιακι :grin )
 
margarita79
9. 27-04-2009 15:40
 
Πάντως έχω δει τον Όλιβερ σε μια εκπομπή που έβαλε όλη τη γέμιση σε σακούλα κορνέ και γέμισε όλα τα κανελόνια σε 5 λεπτά. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και θα σας πω. :)
 
Mary
10. 27-04-2009 15:51
 
δεν ειναι κακη ιδεα...τωρα τελευταια το κορνε το αγαπω πολυ :grin
 
margarita79
11. 27-04-2009 17:11
 
Με την ίδια γέμιση φτιάχνω κανελόνια χρησιμοποιώντας κρέπες.Οπότε το πρόβλημα μαλακά σκληρά κανελόνια δεν υπάρχει και μας αρέσουν περισσότερο!!
 
xanthibax
12. 27-04-2009 21:19
 
Κορνέ ε? Ωραία ιδέα! ;)
 
vago
13. 27-04-2009 21:28
 
Εγώ τα κανελόνια τα βάζω άβραστα αλλά βάζω αρκετή κόκκινη σάλτσα που τη βράζω πρώτα λίγο μέχρι να δέσει ελαφρά. :zzz
 
despoinaki
14. 28-04-2009 00:46
 
μπραβο μαργαριτα ακομα μια καταπληκτικη συνταγη.στο μαγαζι που δουλευω τα φτειαχνω καπως ετσι.μπορεις και να μειωσεις την ποσοτητα του κιμα στο μισο καιστο τσιγαρισμα του κιμα να προσθεσεις 2 φλασκες μικρες μελιτζανες σε κυβους.επισης να φτειαξεις μια ντεμεκ(ψευτικη) μπεσαμελ ως εξης:3 αυγα χτυπημενα στο μπλεντερ,τα βαζεις σε ενα μπωλ και προσθετεις 2 φλυτζανια γιαουρτι στραγγιστο ,1 φλυτζανι παρμεζανα τριμμενη και τα ανακατευεις.ριχνεις το μειγμα στα κανελονια και πασπαλιζεις με κοκκκινη γλυκια παπρικα.τωρα τα κανελονια παντα τα βραζω ενα λεπτο πριν τα γεμισω τα σκεπαζω στο ψησιμο με αλουμινοχαρτο 25 λεπτα και 10 λεπτα ακομα χωρις για να πετυχω ροδοκοκκινισμα.καλη σου εβδομαδα,Κωστας
 
BRIZOLA
15. 28-04-2009 10:02
 
Κι εγώ τα προβράζω -πολύ ελαφρά- τα κανελόνια πριν τα γεμίσω. Φουσκώνουν λίγο με το βράσιμο και έτσι έχω καλύτερη άποψη για την ποσότητα της γέμισης που θα βάλω ώστε να κρατούν ωραία το σχήμα τους. Βίτσια είναι αυτά, που λένε και οι φίλες μου... 
Η πεθερά μου τα έκανε με κρέπες και ήταν... σλουρπ! 
 
Η ιδέα της πιπεριάς Φλωρίνης μου αρέσει πολύ με τον κιμά, margarita!
 
elie


Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )