Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Κανελόνια με κιμά και πιπεριά φλωρίνης
Κανελόνια με κιμά και πιπεριά φλωρίνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 26/04/09
Ευρετήριο άρθρου
Κανελόνια με κιμά και πιπεριά φλωρίνης
Σελίδα 2
kan_1_400
Υλικά
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 800 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 φλιτζάνια μπεσαμέλ
  • 2 φλιτζάνια ρεγκατο τριμμένο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1-2 πιπεριές φλωρίνης(από βάζο)ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1μιση φλιτζάνι χυμός ντομάτας
  • Λίγη κέτσαπ
  • ½ ποτηράκι κρασί
  • Λάδι
  • Αλατι,πιπερι,κανέλλα
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά σε λάδι μέχρι να ασπρίσει και σβήνουμε με μισό ποτηράκι κρασί.Προσθέτουμε το καρότο την ντομάτα, λίγη κέτσαπ (αλλιώς λίγη άχαρη), αλατοπιπερωνουμε και ρίχνουμε λίγη κανελλίτσα. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί ώσπου να πιει τα υγρά του.Προς το τέλος ψιλοκόβουμε την πιπεριά φλωρίνης και την ανακατεύουμε με τον κιμά Προσθέτουμε και τυρί τριμμένο.
Βράζουμε  τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

p4180234_400

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.Ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι, λίγη κανέλλα και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ συν ¼ ποτηριού νερό.Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζουμε στο πυρεξ. Σε κάθε κανελόνι περιχύνουμε 1 κ.γ από τη σάλτσα του πυρέξ και από πάνω στολίζουμε με μπεσαμελ και τυρί τριμμένο.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με αντιστάσεις πανω κάτω μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία 

p4180252_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 22773
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (19)
16. 28-04-2009 11:04
 
Ωραίες ιδέες Κώστα. Θα τις έχουμε υπόψιν. :roll
 
despoinaki
17. 28-04-2009 12:29
 
αα ωραι δεν ειμαι η μονη που τα βραζω ελλη και κωστα!αφηστε που νομιζω οτι ελαφρως βρασμενα εχουν ελαστικοτητα κι γεμιζουν πιο ευκολα.. 
κωστα οι ιδεες σου ειναι καταπληκτικες!περιμενουμε με ενδιαφερον τις συνταγες σου!!
 
margarita79
18. 14-12-2011 22:48
 
Για μπουφέ είναι καλή ιδέα;
 
tamar
19. 15-12-2011 13:10
 
Κοιταξε να δεις οτι μπορεις να τα βαλεις για μπουφε σιγουρα μπορεις ομως εγω αποφευγω σε μπουφε να βαζω κανελλονια ή κρεπες γιατι οπως παει ο καλεσμενος να σερβιριστει και κραταει το πιατο στο ενα χερι στραβοκοβει τα κανελονια με αποτελεσμα να μην βγαινουν καλα στο πιατο του.Δηλαδη μπορει να παρει και λιγο ζυμαρι απο το διπλα κανελλονι οπως κοβει και μενει μετα ενας κιμας σκετος μεσα στο πυρεξ.Προτιμω να τα βαζω σε καθιστο τραπεζι.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )