Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αγκινάρες με κουκιά και μάραθο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 25/04/09
dsci0562_400
Υλικά
  • 6 αγκινάρες
  • ¾ κιλού κουκιά μόνο το εσωτερικό
  • 2 πατάτες (προαιρετικά)
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
dsci0551_400Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μάραθο για 3 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα κουκιά και πατάτες με λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.

Έπειτα τις αγκινάρες και την ντομάτα τον πελτέ αλάτι πιπέρι και προσθέτουμε νερό(περίπου 3 ποτήρια)  και αφήνουμε να βράσουν. Στο στάδιο αυτό σταματάμε το ανακάτεμα και κουνάμε μόνο την  κατσαρόλα μας γιατί θα λιώσουν.

Tips:
  • Τις αγκινάρες για να  μην μαυρίσουν όταν τις καθαρίζουμε τις βάζουμε σε νερό που έχουμε προσθέσει αλεύρι και μισό λεμόνι
  • Μπορούμε ν΄ αντικαταστήσουμε το μάραθο με άνηθο πιστεύω πως του πάει ο μάραθος.
  • Για πιο ωραία γεύση χρησιμοποιούμε σάλτα από κοκκινιστό που μας έχει περισσέψει (εγώ αυτό έκανα) και δεν έβαλα το χυμό ντομάτας ή μπορούμε να το κάνουμε και με κρέας κανονικά επίσης νοστιμότατο φαγητό.
  • Αν τα κουκιά είναι τρυφερά μπορείτε ν΄ βγάλετε  τις ίνες από δεξιά και αριστερά και να τα βάλετε ολόκληρα (προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου έτσι αλλά γούστα είναι αυτά)
  • Όταν όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι φρέσκα είναι ένα φαγητό χρονοβόρο (οσον αφορά το καθάρισμα ) αλλά κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 10757
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 05-03-2012 13:54
 
Τρελαίνομαι για κουκιά και τώρα που αρχίζει η εποχή τους θα τα φτιάξω οπωσδήποτε :zzz Πολύ ωραία συνταγή !!!
 
doraki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )