Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ Λαδιού Νο.01 (γρήγορο και εύκολο)
Κέικ Λαδιού Νο.01 (γρήγορο και εύκολο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από vanpet   
Τετάρτη, 29/04/09

Μια μέρα ήθελα να φτιάξω κέικ και δεν είχα βούτυρο βαριόμουν απίστευτα να ντυθώ και να βγω έξω ήταν και Κυριακή… Αποφάσισα λοιπόν να πειραματιστώ με το αραβοσιτέλαιο άλλωστε είπα αφού φτιάχνουμε τη φανουρόπιτα με λαδάκι καλό θα είναι το πολύ πολύ να μη φουσκώσει αρκετά.Το έφτιαξα λοιπόν και όχι μόνο φούσκωσε έγινε καταπληκτικό και κανένας δεν κατάλαβε πως ήταν με λάδι. Αφού δεν πρόλαβα να το βγάλω ούτε φωτογραφία το καταβρόχθισαν!!!!Ιδού λοιπόν η συνταγή:

Υλικά
  • 250γρ.αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλ. Ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 500γρ. αλεύρι κόκκινο
  • ½ κουτ. Γλυκού μπείκιν πάουντερ
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το γλάσο:

  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος 
Εκτέλεση

Χτυπάω στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, προσθέτω τα αυγά και χτυπάω για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτω εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπείκιν.(λίγο γιαούρτι λίγο αλεύρι) συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.Αρωματίζουμε το κέικ ανάλογα με την προτίμηση μας :2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού ή ξύσμα περγαμόντο ή κάποιο ποτό ρούμι ή κονιάκ.Εάν θέλουμε παίρνουμε το 1/3 από το μείγμα και βάζουμε 1-2 κουτ. Γλυκού κακάο ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ λίγο άσπρο μείγμα λίγο με το κακάο.Το έψησα για 45-50 λεπτά στους 180 (ο φούρνος ο δικός μου είναι δυνατός προσαρμόστε τους βαθμούς και την ώρα αναλόγως το φούρνο σας)Αφού ψηθεί το βγάζουμε το αφήνουμε για 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε το αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε του βάζουμε το γλάσο.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι και την βάζουμε στην κουζίνα λίγο πριν βράσει την κατεβάζουμε και περιχύνουμε με αυτή την σοκολάτα την οποία έχουμε κόψει σε κομματάκια αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.

Με αυτό το μείγμα γλασάρουμε το κέικ!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 18192
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 29-04-2009 17:21
 
αχχ τι καλο κεκακι! ΜΟΥ ΜΥΡΙΣΕ :p Συγχαρητηρια :)
 
miaourose
2. 30-04-2009 12:31
 
Ευχαριστώ miaourose! 
Οταν το φτιάξεις ενημέρωσε για τις εξελίξεις.
 
vanpet
3. 01-05-2009 15:19
 
Ωραίο κέικ και υγιεινό.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 13/05/15 )