Υλικά - 1 πακέτο ταλιατέλες ή λαζανάκι
- 6-7 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον ή ζαμπόν
- 2 ποτήρια κρέμα γάλακτος κατά προτίμηση light (ή 1 ποτήρι κρέμα light και ½ ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο)
- 3-3,5 φλιτζάνια τριμμένα τυριά διάφορα(γκουντα,ενταμ,ρεγκατο,ή ότι άλλο έχετε)
- Πιπέρι,αλάτι
- Λίγο βιταμ
Εκτέλεση - Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε να κρατάνε λίγο.
- Αλείφουμε με βιτάμ το πυρέξ μας και βάζουμε μια στρώση ζυμαρικά.πασπαλιζουμε με πιπέρι.
- Από πάνω βαζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και περασμένο ελαφρά από το τηγανάκι να στραγγίξει το λίπος του.
- Βάζουμε τα μισά τυριά και από πάνω άλλη μια στρώση μακαρόνια και πιπέρι.
- Τελειώνουμε με τυριά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ.
- Πάνω από τα τυριά κατά τόπους βάζουμε μικρά κομματάκια βιτάμ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει.
Σημείωση:Σε πιο λάιτ εκδοχή μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με ζαμπόν καπνιστό ή γαλοπουλα,τα τυριά μας να είναι λάιτ και η κρεμά γάλακτος μισή,μισή με εβαπορέ πάλι με χαμηλά λιπαρά. Μπορούμε επίσης να βάλουμε στη στρώση με το μπέικον και μανιτάρια και πιπεριά. Αν δε μας αρέσει άσπρο μπορούμε να το κάνουμε και στην κόκκινη εκδοχή(όπως βλέπετε στη φωτό) απλά στην πρώτη στρώση μαζί με το μπέικον βάζουμε σάλτσα ντομάτας(την οποία εχουμε φτιαξει χωριστα σε ενα καταρολακι χωρις πολυ λαδι) καθώς και στο τελείωμα πριν τα τυριά .Όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι τα ίδια. Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 14609 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |