Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σπαγγέτι καρούζο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Mary   
Παρασκευή, 01/05/09
p5010010_400

Είναι η αγαπημένη μακαρονάδα του γιου μου όταν παραγγέλνουμε από delivery. Αν και τώρα πια, προτιμά τη σπιτική που φτιάχνω εγώ.

Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 300 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 σελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5-6 μπαχάρια
  • 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ρίχνουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχάρια και την κανέλα. Προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί μέχρι να πιεί όλα τα υγρά.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και αδειάζουμε τον κιμά και την κρέμα γάλακτος. Τα ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 9632
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 02-05-2009 21:08
 
πολυ ωραια!!γεια στα χερια σου,εχει γουστο ο γιος σου!!να ρωτησω μπορει να παραλειφθει το σκορδο ή ειναι χαρακτηριστικο της συγκεκριμενης συνταγης?
 
margarita79
2. 02-05-2009 21:08
 
Ξέρει να τρώει ο άνθρωπος. 8)
 
despoinaki
3. 03-05-2009 00:41
 
Το σκορδο μπορει να μπει ολοκληρο στην αρχη μολις καψει το λαδι και λιγο πριν μαυρισει να αφαιρεθει απο το τηγανι.Νομιζω οτι ο γιος σου ειναι γκουρμε τυπος .το τελικο σερβιρισμα και η πινελια με το μαιντανο τη βρισκω αριστη.δυστυχως τα delivery υστερουν ακομα πολυ σε ποιοτητα .Ευγε Μary
 
BRIZOLA
4. 03-05-2009 12:08
 
Κι εγώ την ίδια παραγγέλνω όποτε τύχει delivery 8) 8)  
Πεντανόστιμη φαίνεται!!
 
Flora
5. 03-05-2009 18:45
 
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια παιδιά! Όντως ο γιος μου είναι γκουρμέ τύπος :x . Το καλό είναι ότι δοκιμάζει τα πάντα για να αποφασίσει τι του αρέσει και τη όχι. Μαργαρίτα μπορείς να ακολουθήσεις τη διαδικασία που σου προτείνει ο Brizola ή και να το παραλείψεις τελείως αν δε σου αρέσει. Εμείς το τιμούμε το σκορδάκι σε όλες μας τις συνταγές. :grin
 
Mary
6. 03-05-2009 23:24
 
Τώρα την είδα αυτή τη συνταγή. Μαίρη πες αλεύρι ? ο κουμπάρος θα σε γυρεύει.... 
Μαργαρίτα, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που τους ενοχλεί το σκόρδο, αλλά τους αρέσει η γεύση του -όπως ό Χάρης-, βάλε σκόνη σκόρδου. Εγώ δεν το είχα σε εκτίμηση, μέχρι που το πρόσθετα αναγκαστικά. Μου άρεσε πολύ και ήταν πράγματι πιό ελαφρύ. Δοκίμασέ το και πες μου @ (εκτός από σκορδαλιά φυσικά ε΄?)
 
sgr
7. 27-05-2009 10:52
 
Η συνταγή αυτή είναι καταπληκτική 
Φοβερη 
Μπράβο μαιρη 
Απο εμφάνηση σου βάζω 10 στα 10
 
susudi
8. 27-05-2009 10:57
 
Ευχαριστώ πολύ susudi! 8)
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/05/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός