Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Αρνάκι πρασοσέλινο Θεσσαλίας
Αρνάκι πρασοσέλινο Θεσσαλίας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
11/2 κιλού καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 4 εκ. περίπου Πράσα
1/2 κιλό καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα ή έκτα Σελινόριζες
2/3 κούπας ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
2 κιλά ψαχνό χωρίς το κόκαλο σε μερίδες Αρνάκι
1/2 κούπας Ζωμός Βοδινού
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 Αυγό(ά)
1/3 κούπας Χυμός λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
Αχνίστε χωριστά τα πράσα και χωριστά τις σελινόριζες και στραγγίστε τες καλά.
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε μέσα σ' αυτό το κρέας, να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέστε το ζωμό κρέατος, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας.
Ρίξτε τα πράσα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να μισομαλακώσουν τα πράσα.
Προσθέστε τις σελινόριζες, ανακατέψτε ελαφρά, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να βράσουν το κρέας και τα λαχανικά, χωρίς να λιώσουν.
Πρέπει να μείνουν με λίγη σάλτσα και να κρατάνε.
Ισως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο ακόμη ζωμό κρέατος ή νερό.
Σ' ένα μπολ χτυπήστε τ' αυγά με το χυμό λεμονιού.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μέσα μερικές κουταλιές από τη σάλτσα του φαγητού κι αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στην καταρόλα με το φαγητό, κουνώντας την κυκλικά για να πάει παντού.
Πασπαλίστε το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετέ το ζεστό.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )