Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Tocino de Cielo Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 03/05/09

Tocino de Cielo (κρέμα με αυγά και νερό χωρίς γάλα) από την Ισπανία

Προέρχεται από την  Ανδαλουσία  και  ακολουθεί την φήμη της  <κρέμας Καταλάνια>  αλλά φτιάχνεται χωρίς αυγά και χωρίς  κανενός τύπου άμυλο  !!!
 Υλικά
Για την καραμέλα:
  • 60 γραμ. ζάχαρ
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
Για την κρέμα
  • 250 γραμ. ζάχαρη,
  • 200 γραμ. νερό
  • 12 κρόκοι αυγών,
  • μαρεγκάκια προαιρετικά
Εκτέλεση 

Σε ένα μικρό πυρέξ 18Χ23  τοποθετώ την ζάχαρη και το νερό και κάνω την καραμέλα σε πολύ δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει χρώμα σβήνω την φωτιά και απλώνω την καραμέλα να πάει παντού στον πυθμένα του πυρέξ κουνώντας το.

Σε μια κατσαρόλα μικρή  τοποθετώ  250γρ. ζάχαρη και τα 200 γρ. νερό. Κάνω σιρόπι, και μόλις αρχίζει να βράζει, σβήνω την φωτιά. Χτυπάω τους κρόκους και  σταδιακά ρίχνω από λίγο σιρόπι μέσα  ώσπου να ενσωματωθεί. Ρίχνω το μείγμα επάνω από την καραμέλα, και το τοποθετώ σε μπαίν μαρί. Το βάζω σε μέτρια φωτιά να βράσει μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα περίπου 25-30 λεπτά. Την αφήνω να κρυώσει μέσα στο νερό και μετά  με την βοήθεια ενός μαχαιριού την αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3717
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός