Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Οι δημοσιεύσεις μου
Λικέρ τσέρι (βύσσινο ή κεράσι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 03/05/09
Υλικά
  • 1 κιλό βύσσινο   ολόκληρο {με τα κουκούτσια}, ή  κεράσια.
  • 1 κιλό ζάχαρη,
  • 2 μέτρια  ξύλα κανέλας,
  • 12 κεφαλάκια  γαρύφαλλα  {μοσχοκάρφια} ολόκληρα,
  • ½  κιλό κονιάκ χύμα
Εκτέλεση

Σ΄ ένα   ευρύχωρο βάζο  με φαρδύ  άνοιγμα , βάζω όλα τα  παραπάνω  υλικά  με τη σειρά πού γράφω χωρίς το κονιάκ τα κλείνω από επάνω με  το πώμα , και αφού τα κουνήσω καλά να ανακατευθούν, και  τα αφήνω να λιαστούν 40 μέρες!! Κατόπιν προσθέτω  στο σιρόπι πού δημιουργήθηκε, { και είναι  πολύ ωραίο για γαρνιρίσματα παγωτού σαν βυσσινάδα },   και το κονιάκ,  για να γίνει το ποτό,  και το αφήνω  σκεπασμένο με την γάζα πάλι στον ήλιο,  για 10 ημέρες ακόμη, να ψηθεί πολύ καλά.. Μετά είναι έτοιμο για  κατανάλωση, αφού πρώτα  βγάλω τα βύσσινα , τα  οποία έχουν συρρικνωθεί , και σερβίρονται χωριστά σαν γαρνιτούρα  ή σαν μαρασκίνο σε κοκτέιλ, ή μπορεί να στολίσουν μια τούρτα.{ Προϋπόθεση: να έχουμε βγάλει τα κουκούτσια  μην σπάσουμε  και κανένα δόντι!!!} .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κατασκευάζεται πάντοτε τον μήνα Ιούλιο , και ωριμάζει τον  Αύγουστο  η αρχές Σεπτέμβρη

Κατά το στάδιο πριν βάλω το κονιάκ, τα βύσσινα  ή τα κεράσια , μας δίνουν όλη την νοστιμιά και το άρωμά τους. .Με το που θα βάλουμε το κονιάκ, γίνονται οινοπνευματώδη, και  παίρνουν από το άρωμα του κονιάκ χωρίς να έχουν τίποτε άλλο να προσφέρουν στο λικέρ μας. Γιαυτό καλλίτερα είναι να τα βγάζουμε πριν από την ένωση με το  κονιάκ, και να τα τοποθετούμε  σε ένα βαζάκι  για διάφορες χρήσεις. Αυτά τα κερασάκια-βυσσινάκια λέγονται μαρασκίνα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 34722
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 13-06-2010 16:09
 
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
TEO2246

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/09/10 )