Υλικά - 250 γραμ . οινόπνευμα ποτοποιίας 95ο.
- 500 γραμ. νερό
- 100 γραμ. καφές αλεσμένος
- 300 γραμ. ζάχαρη
- 1 μπαστουνάκι βανίλια
Εκτέλεση Σε ένα γυάλινο δοχείο αναμειγνύω το οινόπνευμα με τα 250 γραμ. μόνον νερό και τον καφέ. Τα κλείνω ερμητικά, αφήνω το μείγμα στην άκρη για 8 ημέρες. Κατόπιν το σουρώνω. Ακολούθως φτιάχνω ένα σιρόπι με την ζάχαρη, το υπόλοιπο νερό και την βανίλια, το αφήνω να κρυώσει και το ανακατεύω με το πρώτο μείγμα που έχει καφέ και νερό με οινόπνευμα.. Μετά από 25 ημέρες περίπου το λικέρ έχει ωριμάσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.. Ο καφές μπορεί να είναι δυνατός φίλτρου ή εσπρέσσο, βρασμένος και φιλτραρισμένος, με τα 250 γραμ, νερό, και, οπωσδήποτε κατόπιν παγωμένος, για να μην ανάψει το οινόπνευμα και να είναι δυνατός στο άρωμα και γεύση Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11681 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |