Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λικέρ καφέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 03/05/09
Υλικά
  • 250 γραμ . οινόπνευμα  ποτοποιίας 95ο.
  • 500 γραμ. νερό
  • 100 γραμ.  καφές αλεσμένος
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο δοχείο αναμειγνύω  το οινόπνευμα  με τα 250 γραμ. μόνον νερό και τον καφέ. Τα κλείνω ερμητικά, αφήνω  το μείγμα στην άκρη για 8 ημέρες. Κατόπιν το   σουρώνω.

Ακολούθως φτιάχνω ένα σιρόπι με την ζάχαρη, το υπόλοιπο νερό και την βανίλια, το αφήνω να κρυώσει και το ανακατεύω  με το πρώτο μείγμα που έχει καφέ και νερό με οινόπνευμα.. 

Μετά από 25 ημέρες περίπου το λικέρ έχει ωριμάσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα..

Ο καφές μπορεί να είναι δυνατός  φίλτρου ή εσπρέσσο, βρασμένος και φιλτραρισμένος,  με τα 250 γραμ, νερό, και, οπωσδήποτε κατόπιν παγωμένος, για να μην ανάψει το οινόπνευμα και να είναι δυνατός στο άρωμα και γεύση


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9314
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 05-05-2009 03:44
 
Θα δοκιμάσω να το κάνω αυτό. Μπορώ άραγε αντί για το οινόπνευμα να βάλω βότκα?
 
ekaterini
2. 05-05-2009 10:29
 
Το οινόπνευμα ποτοποιίας δεν πουλιέται πουθενά. Απαγορεύεται! Και γω το ίδιο κάνω Κάτια. Χρησιμοποιώ βότκα!
 
Mary
3. 05-05-2009 11:04
 
Οινόπνευμα 95 βαθμών βρήκα και αγόρασα, σε σούπερ μάρκετ μάλιστα, πέρυσι τέτοια εποχή που με είχε πιάσει μανία με τα λικέρ και τα έφτιαχνα μανιωδώς. Πάντως, το συγκεκριμένο οινόπνευμα είναι αρκετά δυνατό, γι' αυτό αν επιχειρήσω να φτιάξω ξανά λικέρ θα προτιμήσω βότκα ή κονιάκ ή τσίπουρο, αναλόγως.
 
katerina
4. 05-05-2009 11:19
 
Κορίτσια εγώ το φτιάχνω με βότκα, στις αναλογίες: 100 γρ. καφέ, 350 γρ. βότκα, 300 γρ. νερό, 300 γρ. ζάχαρη. Βάζω τη βότκα με τον καφέ σε μπουκάκι αφήνω 15 μέρες, προσθέτω το σιρόπι που φτιάχνω με το νερό και τη ζάχαρη αφού κρυώσει, αφήνω άλλη μια βδομάδα, σουρώνω και έτοιμο.
 
Fey
5. 05-05-2009 21:01
 
Υπάρχει το οινόπνευμα που γράφω, το πουλάει ο Σκλαβενίτης. Αν δεν βρείτε είναι υπέροχη, η τσικουδιά, ή το τσίπουρο, και αν δεν υπάρχουν αυτά βάλτε βότκα! Όχι κονιάκ γιατί δο σκουραίνει και του δίνει μιά πιό βαρειά γεύση! Με τα άλλα γίνεται ένα υπέροχο ξανθό και γλυκόπιοτο ποτό!
 
pastaflora
6. 31-01-2010 16:55
 
πασταφλωρα μπορω να βαλω ουζο?
 
mariangela
7. 01-02-2010 11:38
 
Το ούζο έχει μυρωδιά κλλίτερα τσίπουρο δηλαδή ρακί ή τσικουδιά, αν και τώρα που το καλοσκέπτομαι η εταιρεία καφέδων ΒΡΑΒΟ έχει κάνει χαρμάνι καφέ με γεύση ούζου, μαστίχας, καρδαμωμου, κλπ. με αυτήν την λογική λοιπόν μπορεί και να του ...πηγαίνει, δοκίμασε, το ρίσκο δικό σου...!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 18/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός