Παραδοσιακό Αργαλαστής Πηλίου. Υλικά και εκτέλεση. Με μια βελόνα πλεξίματος τρυπάω σταυρωτά {από άκρη σ΄άκρη} τα καρυδάκια, σε μέγεθος μπουκιάς. Τα βράζω σε μπόλικο νερό για ένα τέταρτο της ώρας. Σουρώνω, στραγγίζω καλά. Βάζω σε κρύο νερό και αλλάζω το νερό κάθε 4-5 ώρες για 2 μέρες.
Έχω ετοιμάσει σιρόπι καλά δεμένο {για ένα κιλό καρυδάκι, 800 γρ. ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό}. Προσθέτω τα καρυδάκια μέχρι να δέση με το σιρόπι. Τέλος ρίχνω άρωμα βανίλια και μισό φλυτζάνι γλυκόζη για να μην ζαχαρώσει. Προσθέτω και ½ λεμονιού χυμό. Βράζω μέχρι να γίνει η σταγόνα κόμπος πού δεν τρέχει στο πιατάκι. Τότε το σιρόπι είναι καλά δεμένο και το γλυκό θα διατηρηθεί άριστα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 15086 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |