Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ραφιόλες αμυγδάλου γλυκές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 03/05/09
Ραφιόλες αμυγδάλου γλυκές από την Μονεμβάσια!
Ένα παλιό γλυκό, τόσο παλιό όσο η …Μονεμβάσια!!! 
Υλικά
 Για την Ζύμη  (Μεγάλη δόση): 
  • 1 κιλό αλεύρι απλό
  • 3 αυγά
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα,
  • 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο γάλακτος,
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,
  • λίγη  κανέλα,
  • Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή , και χρειάζεται προσθέτω:
  • ελάχιστο νερό.
Για  την γέμιση:
  • 1 κιλό λευκή τριμμένη αμυγδαλόψιχα,
  • ½  κιλό ζάχαρη,
  • λίγο μέλι,
  • λίγο ανθόνερο,
  • ελάχιστο νερό, κανέλα,
  • 2 σφηνάκια  λικέρ μαστίχας,
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο γάλακτος,
 Για το σιρόπι του ανθόνερου:
  • Ελάχιστο νερό,
  • Ζάχαρη
  • Λικέρ μαστίχας
  • 2 βανιλλίνες,
  • και μπόλικο ανθόνερο.
  •  Άχνη  ζάχαρη  για το κουκούλωμα!
 Εκτέλεση:  
Ανακατεύω  τα υλικά της γέμισης και κάνω χαρμάνι

Για το φύλλο: Κάνω μια λακκουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνω μέσα τα υλικά  της ζύμης και φτιάχνω μια  ωραία ζύμη  για να ανοίξω φύλλο.

Ανοίγοντας φύλλο όχι πολύ λεπτό, κάνω μισοφέγγαρα βάζοντας την ζύμη και κόβοντας.

Κλείνω με ένα πιρούνι.

Τα λαδώνω καλά από επάνω, τα βάζω σε ένα βουτυρωμένο  ταψάκι  και τα τρυπώ στο κέντρο με  μια οδοντογλυφίδα  για να ψηθούν καλά μέσα και τα ψήνω να ροδίσουν.

Μόλις ροδίσουν  και όπως είναι καυτά τα βουτώ στο  σιρόπι  από  μείγμα ανθόνερου

Τα κουκουλώνω αμέσως  με άχνη ζάχαρη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3704
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 06/05/09 )