Μία συνταγή από την φίλη μου την Κάρλα από την Βιτσέντζα. Υλικά - 3 κούπες δυνατό καφέ φίλτρου (κρύο)
- 1/4 κούπας kalhua
- 3 κουτ.σούπας amaretto
- 2 αυγά (χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους)
- 1/4 κούπας άσπρη ζάχαρη
- 2 κούπεας κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. σαβαγιάρ
- 275 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- σκόνη κακαό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το τυρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρις ότου γίνει σαντιγί (δεν προσθέτουμε ζάχαρη). Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ενώνουμε το μείγμα αυγό-τυρί-ζάχαρη με την μαρέγκα και την σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Ανακατεύουμε τα ποτά με τον καφέ. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο ποτό και κάνουμε στρώσεις μπισκότων και κρέμας. Τελειώνουμε με κρέμα και γαρνίρουμε με το κακάο. Εγώ πάντα το φτιάχνω σε trifle bowl (έτσι το κάνει και η Κάρλα δηλαδή) και σερβίρω στα πιάτα με το κουτάλι.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 7149 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |