Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Αφιερώματα arrow Ξύδι εκτος ...σαλάτας!
Ξύδι εκτος ...σαλάτας! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 04/05/09
  • xydi_mΓια να καθαρίσουν τα άλατα απο τις ανοξείδωτες βρύσες τυλίξτε γύρω απο την περιοχή που υπάρχουν μπαμπακάκι που είναι ποτισμένο με ξύδι και αφήστε το αρκετές ώρες . Οταν το αφαιρέσετε θα δείτε οτι με ελάχιστο τρίψιμο τα αλατα θα αφαιρούνται . Οταν καθαρίσετε μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε καλα την βρύση αφού το ξύδι είναι οξειδωτικό και αν παραμείνει θα προκαλέσει διάβρωση.
  • Αν στον πάτο ενός ποτηριού η μπουκαλιού έχει μείνει πολύ καιρό και εχει ενσωματωθεί με το γυαλί υπόλοιπο κρασιού, δεν βγαίνει ουτε με το απορρυπαντικό πιάτων ακόμη κι αν το μουλιάζουμε ώρες... Βάζουμε ρύζι στεγνό, προσθέτουμε λευκό ξύδι και το αναταράζουμε. Το ξύδι ως οξειδωτικό αφαιρεί τα υπολείμματα και το ρύζι «ξύνει» την επιφάνεια για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Ξεπλύντε καλα και.... μεγιά σας! 
  • Αν θέλετε να καθαρίσετε την αποχέτευση του νεροχύτη σας αλλά δεν θέλετε να πάρετε χημικά προϊόντα δοκιμάστε το παρακάτω αφού βεβαιωθείτε οτι έχει καλό εξαερισμό στο χώρο.

Ρίχνετε στην σωλήνα : Μισό ποτήρι σόδα φαγητού Μισό ποτήρι αλάτι ψηλό Ενα ποτήρι ξύδι
Θα δείτε οτι θα "αφρίσει" απομακρυνθείτε απο τον χώρο και αφήστε να δράσει το μείγμα για 15 λεπτά. Επιστρέψτε και ρίξτε μπόλικο βραστό νερό στην αποχέτευση και για να ξεπλυθεί καλύτερα ανοίξτε την βρύση να τρέξει αρκετά. Aν αυτό το κάνετε μια φορά τον μήνα, θα διαπιστώσετε οτι οι σωληνώσεις σας δεν βουλώνουν και δεν μυρίζουν

  • Καθαρίστε τις σχάρες του φούρνου και του μπάρμπεκιου

Τα ψητά στα κάρβουνα δίνουν και παίρνουν διεκδικείς το βραβείο του καλύτερου "ψήστη" της παρέας. Εχουμε πρόβλημα όμως... το μεγάλο πρόβλημα λοιπόν σʼ αυτή την διαδικασία, είναι ο καθαρισμός των σχαρών.
Η λύση:
Για να είναι η σχάρα σας πάντα καθαρή κι απαλλαγμένη από τα καρβουνιασμένα υπολείμματα του ψησίματος, ψεκάστε την καλά - όταν είναι καυτή - με μίγμα από μισή ποσότητα νερού και μισή ποσότητα άσπρου καθαρού. Φροντίστε να το κάνετε πάντα μετά το ψήσιμο. Αφήστε την για περίπου δέκα λεπτά. Μετά, ψεκάστε την με σκέτο ξίδι και τρίψτε με μια βούρτσα τα υπολείμματα που έχουν μείνει από το ψήσιμο. Ξεπλύνετέ την τέλος με καθαρό νερό.

  • Καθαρίστε το σίδερο του ατμού

Το σίδερό σας αφήνει λεκέδες στα ρούχα σας; Η πλάκα του σίδερου κολλάει στα υφάσματα όταν σιδερώνετε;
Η λύση:
Για να καθαρίσετε το σίδερό σας, κάνετε ένα μίγμα από μισή ποσότητα νερού με μισή ποσότητα λευκού ξιδιού και βάλτε το στον κάδο του νερού. Γυρίστε το κουμπί του ατμού στο maximum και σιδερώστε ένα μαλακό παλιό πανί για να φύγουν τα υπολείμματα από τα άλατα και τα τυχόν υπολείμματα πάνω στην πλάκα από καμένα υφάσματα. Μετά αφήστε το σε όρθια θέση για ένα πεντάλεπτο και μετά βγάλτε το από την πρίζα για να κρυώσει. Αδειάστε το υπόλοιπο μίγμα που έχει μείνει στον κάδο του νερού και βάλτε του νερό αποσταγμένο. Σιδερώστε πάλι ένα παλιό πρόχειρο πανί και θα δείτε μεγάλη διαφορά. Το σίδερό σας, είναι πάλι καινούργιο. Είναι καλό αυτή την διαδικασία να την κάνετε συχνά, για να μην αφήνετε τα άλατα και τα άλλα υπολείμματα να συσσωρεύονται.

  • Καθαρίστε τα χρυσά κοσμήματά σας

Τα κοσμήματά σας με την καθημερινή χρήση, είναι πιθανόν να έχουν χάσει την ομορφιά τους. Το μέταλλο χάνει τη γυαλάδα του και οι πέτρες χάνουν τη λάμψη τους.

Η λύση:Ρίξτε ξίδι σε ένα μικρό βάζο, βάλτε μετά μέσα τα χρυσά σας κοσμήματα και κουμπώστε καλά το καπάκι του βάζου. Αφήστε τα εκεί να μείνουν για περίπου 15-20 λεπτά. Ανακατέψτε μαλακά το βάζο για μερικά δευτερόλεπτα. Έπειτα βγάλτε κάθε κομμάτι και τρίψτε το προσεκτικά με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Ξεβγάλτε το με ζεστό νερό.
Επαναλάβετε αυτήν την διαδικασία εάν διαπιστώσετε ότι δεν έχουν καθαρίσει καλά οι εσωτερικές επιφάνειες των πετρών. Τέλος στεγνώστε τα με ένα καθαρό και μαλακό πανί. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνη.
Προσοχή: Αυτός ο τρόπος καθαρισμού δεν είναι ο ενδεδειγμένος για τον καθαρισμό κοσμημάτων με μαργαριτάρια Καθαριότητα για τα μωρά

  • Φυσικά πιστεύω ότι το μόνο πράγμα που δεν θα θέλατε να δείτε, είναι ένα βρώμικο παιχνίδι στόμα του μωρού σας. Το καθάρισμα των παιδικών παιχνίδια με χημικά απορρυπαντικά σημαίνει ότι ενδέχεται το μωρό σας να έρθει σʼ επαφή με χημικά υπολείμματα.

Η λύση:Καθαρίστε και απολυμάνετε τα παιχνίδια του μωρού σας προσθέτοντας στην ζεστή σαπουνάδα που έχετε κάνει με πράσινο σαπούνι αρκετό λευκό ξίδι. Καθαρίστε τα με επιμέλεια, χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα για τις εσοχές που μπορεί να έχουν . Ξεβγάλτε τα με καθαρό νερό και σκουπίστε τα με ένα καθαρό στεγνό πανί. Τα πλαστικά παιδικά βιβλία και τα μεγαλύτερα παιχνίδια μπορούν να σκουπιστούν με ένα καθαρό ύφασμα ποτισμένο σε λευκό ξίδι. Τα παιχνίδια είναι κάτι που τα μωρά συνηθίζουν να βάζουν στο στόμα τους, οπότε χρειάζονται συχνό, σχολαστικό και σωστό καθάρισμα.

  • Το πλύσιμο των ρούχων

Φαντάζομαι, ότι δύσκολα θα χρησιμοποιούσατε το ξίδι για το πλύσιμο των ρούχων σας. Κι όμως, αν θέλετε τα ρούχα σας να έχουν μια ευχάριστη μυρωδιά και το πλυντήριό σας να δουλεύει πάντα ευτυχισμένο, είναι καλό μαζί με το σαπούνι να προσθέτετε στη θέση του μαλακτικού μισό φλιτζάνι άσπρου ξιδιού. Κι αυτό γιατί, όχι μόνο θα κάνει τα ρούχα σας να μυρίζουν φρεσκάδα, αλλά θα λειτουργήσει σαν μαλακτικό κι επιπλέον θα βοηθάει το πλυντήριό σας να είναι πάντα απαλλαγμένο από τα άλατα. Επιπλέον με πολύ οικονομικό τρόπο αποφεύγεται τα χημικά και κάνετε τα απόβλητα του πλυντηρίου σας πιο φιλικά στο περιβάλλον

  • Το καθάρισμα των βάζων

Σας αρέσουν τα φρέσκα λουλούδια στο βάζο? Εκείνο όμως που σίγουρα δεν σας αρέσει καθόλου, είναι όταν τα άλατα ασβεστίου κολλούν στις εσωτερικές επιφάνειες και τα αγαπημένα μου βάζα χάνουν την λάμψη και την καθαρότητα του κρυστάλλου. Το ίδιο γίνεται και στα γυάλινα μπουκάλια που χρησιμοποιούμε για διάφορες χρήσεις.
Η λύση:Και σʼ αυτή την περίπτωση, η λύση μας είναι το ξίδι. Ρίξτε μέσα στο βάζο ή στο μπουκάλι λευκό ξίδι κι αφήστε το για λίγες ώρες. Μετά χρησιμοποιώντας μια βούρτσα για μπουκάλια τρίψτε τις εσωτερικές επιφάνειες. Εναλλακτικά, προσθέστε λίγη άμμο ή λίγο ρύζι για λειαντικό και ανακινήστε το σκεύος που καθαρίζετε. Εάν δεν έχει καθαρίσει τελείως, επαναλάβετε αυτήν την διαδικασία γιʼ άλλη μια φορά και ξεβγάλτε το με καθαρό ζεστό νερό.  

  • Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων

Πολλές φορές ο φούρνος μας μυρίζει από τους υδρατμούς των φαγητών που ζεσταίνουμε.
Ανακατέψτε λοιπόν ½ φλιτζάνι ξίδι με ½ φλιτζάνι νερό σε μία κούπα τοποθετήστε το μέσα στο φούρνο κι αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά. Μετά βγάλτε το και σκουπίστε το φούρνο σας μʼ ένα καθαρό πανί.
Αμέσως θα διαπιστώσετε, ότι όλες οι μυρωδιές έχουν εξαφανιστεί

Πηγή:www.TeAr.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 15648
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 13-05-2009 00:37
 
Γιατί άσπρο και οχι κόκκινο ξύδι. Τα ρούχα δεν θα μυρίζουν ξύδι. :?
 
vasovolos
2. 13-05-2009 13:19
 
Αγαπητή vasovolos, κατ΄αρχάς χαίρομαι να επικοινωνώ με μιά πατριώτισσά μου, είμαι και εγώ από εκεί που υποθέτω 'ότι είσαι και εσύ! Είμαι μια Καλιντζαίου, αλλά μένω από παιδί στην Αθήνα. 
Επανέρχομαι στο ερώτημάσου, και απαντώ:  
Διότι δεν αφήνει λεκέδες το λευκό ξύδι. 
Είναι υπέροχο εξ ίσου με το κόκκινο και το μηλόξυδο. :grin :p
 
pastaflora
3. 13-05-2009 22:14
 
Χαίρομαι που είμαστε πατριώτισσες pastaflopa.H πόλη μας είναι υπέροχη.Γλυκιά μου pastaflora σ' ευχαριστώ που μου απάντησες.
 
vasovolos
4. 14-05-2009 11:15
 
vasovolos, 
Εχω χαρά μεγάλη που σε γνωρίζω. Να μου γραφεις και να με ρωτάς ότι θέλεις. Εχω γραψει βιβλία επάνω στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική την ελληνική την διεθνή και τα πηλιορείτικα. Κοίταζε πάντα στην πασταφλόρα και θα μάθεις πολλά!γραφω και στο σάιντ:tear.gr πάλι σαν πασταφλώρα ελληνικά, κύταξέ το. Αν έχεις κάτι να μου στείλεις από τον τόπο μας τον ευλογημένο...είναι... ευπροσδεκτα!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 08/06/09 )