Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μουχαλεμπιέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 04/05/09

Μουχαλεμπιέ (κρέμα) α λα χιώτικα με ανθόνερο, μαστίχα και ξηρούς καρπούς

Από το  Χαλέπι της Συρίας!!!
Υλικά
Για κάθε λίτρο γάλα προβειο:
  • 70 γραμ. κόρν φλάουρ (νισεστέ)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • Ανθόνερο  όσο μας αρέσει.
Διακοσμώ το μπολ με τριμμένη ινδιάνικη καρύδα, και σκορπίζω  μπόλικους  φιλεταρισμένους ξηρούς καρπούς, δηλαδή αμύγδαλα με τη καφέ φλούδα, και  φιλεταρισμένα φιστίκια κελυφωτά, (τύπου  Αιγίνης) από το  Χαλέπι της  Συρίας
Εκτέλεση
Ανακατεύω την ζάχαρη με το κορν φλάουρ, και τα ανακατεύω πάλι καλά να λιώσουν με το κρύο γάλα. Ανάβω την φωτιά και πήζω την κρέμα, προς το τέλος της πήξεως  ρίχνω και το ανθόνερο και την μαστίχα για περισσότερο άρωμα.
Σερβίρω σε μπολ ή ρηχά πιάτα και από επάνω πασπαλίζω ινδιάνικη καρύδα και μπόλικους  ξηρούς καρπούς φιλεταρισμένους  με τα λεπτά τους φλούδια.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5721
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )