Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λικέρ ρόδι (grenadine) σπιτικό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 05/05/09
Παρασκευάζεται τα τέλη Οκτώβρη και αρχές Νοέμβρη, την εποχή της συγκομιδής των ροδιών.  Το ανοίγουμε  για κατανάλωση  τον Δεκέμβρη στις  Γιορτές. 
Υλικά
  • 1 ½  κιλό σπυριά από ρόδι
  • 1 ½  κιλό κονιάκ
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 κομμάτια  ξύλο κανέλλας,
  • 1-2 κουταλιές  της σούπας  γαρύφαλλα  ή και λιγότερα ,  είναι θέμα γούστου!...

Σημείωση : Όσον αφορά  το μέτρο μέτρησης  {μονάδα } των  υλικών,  μπορεί να είναι  το κιλό, το λίτρο,  σε  φλιτζάνια, ή ποτήρια του νερού ή του κρασιού, γενικά το ίδιο μέτρο σε  μια ολόκληρη συνταγή

 Εκτέλεση

 Τα βάζω σ’ ένα μπουκάλι και τα αφήνω  στον ήλιο, δηλαδή τα ξεχνάω για 40 περίπου μέρες.  Τα ανοίγω τα  Χριστούγεννα.  

Το περνάω από ψιλό τουλπάνι και τα σουρώνω πολύ καλά και το στύβω. Το λικέρ πού  θα προκύψει το  φυλάω σε μπουκάλια.  

Όσο περνάει ο καιρός  ωριμάζει και γίνεται καλλίτερο


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 15311
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 07-05-2009 11:51
 
Πασταφλώρα, 
πες μου ότι βγαίνει αυτό το ωραίο μπορντώ γλυκό νέκταρ? :zzz  
Αυτοκτονω!!!!!!!!!!!! 
Άντε να περιμένω τόσους μήνες μέχρι να το φτιάξω :p
 
cooky
2. 07-05-2009 13:50
 
Ειναι λίδο διαφορετικό, εκείνο είναι σιρόπι δηλαδή χωρίς αλκοόλ, και πιό δεμένο το σιρόπι (ζάχαρη + χυμός ροδιού). Το δικό μου είναι ρευστό σαν λικέρ και περιέχει αλκοόλ. Μπορείς να τα φριάξεις και τα δύο. Δεν είναι τίποτε...!
 
pastaflora
3. 07-05-2009 17:20
 
Α Αρετούλα παρόμοια το φτιάχνουμε σχςδόν ;)  
cooky, επειδή το κονιάκ στον ήλιο αλλοιώνει λίγο το χρώμα, εγώ όταν είναι έτοιμο προσθέτω 2 -3 κουταλιές γρεναδίνη μέχρι να πάρει το ρόδινο χρώμα που θέλω. Δες και τη συνταγή μου αν θες περισσότερες λεπτομέρειες :)
 
Fey
4. 07-05-2009 19:21
 
3. 07-05-2009 17:20  
Α Αρετούλα παρόμοια το φτιάχνουμε σχςδόν  
cooky, επειδή το κονιάκ στον ήλιο αλλοιώνει λίγο το χρώμα, εγώ όταν είναι έτοιμο προσθέτω 2 -3 κουταλιές γρεναδίνη μέχρι να πάρει το ρόδινο χρώμα που θέλω. Δες και τη συνταγή μου αν θες περισσότερες λεπτομέρειες  
 
Φαίη μου, που είναι η συνταγή σου; έψαξα και δεν την βρήκα!
 
pastaflora
5. 07-05-2009 19:41
 
Aρετούλα μου, από την αρχική, στα ποτά - ροφήματα, ακριβώς πάνω απτη δική σου. 
 
Με την ευκαιρία να σε ρωτήσω κάτι: Μήπως ξέρεις ένα λικέρ που λέγεται *τίποτα*; Είναι πολύ ωραίο με βάση τα εσπεριδοειδή αλλά δεν μπορώ να βρω συνταγή :sigh
 
Fey
6. 07-05-2009 20:14
 
Το μόνο Φαίη μου που ξαίρω είναι ¨οτι δεν γίνετι με βάση τα εσπεριδοειδή αλλά ΤΙΠΟΤΑ! γεύση, Μόνο ζάχαρη και ρακί, (τσίπουρο), Την ιστορία του όμως την ξέρω: Κάπου στην ορεινή Αρκαδία σε έναν καφενέ, μπαίναν οι πελάτες, και βλέπανε όσους παίζανε και δεν παράγγελαν, γιατί ήταν φτωχοί...¨Οταν τους ρώταγε ο καφετζής απαντούσαν ειρωνικά , Τότε ο πο΄νηρός καφετζής, πήγε σπίτι του πήρε την ρακί που δεν μπορούσε να ξοδεψει, της έβαλε ζάχαρη μπόλικη και έφτιαξε ένα σιρόπι αλκοολούχο, που επειδή δεν είχε τίποτα γεύση το ονομασε ΤΙΠΟΤΑ, και το εμφιαλώνει μάλιστα και το πουλάνε στα χωριά της Αρκαδίας και κάνει χρυσές δουλειές! Αυτά ξαίρω αγάπη μπυ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27/01/11 )