Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Βαρένικα Νο.03 (δύο τρόποι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pxpontios   
Κυριακή, 03/05/09
1ος τρόπος

Συστατικά:

  • Για τη ζύμη: 5 φλιτζάνια αλεύρι, 1 αβγά, νερό όσο πάρει,
  • Για τη γέμιση: ¼ κιλού τυρί τριμμένο, 1 αβγό, 3 κουταλιές κοφτές βούτυρο για ράντισμα

Εκτέλεση:

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε λεκανίτσα. Χτυπάτε το αβγό με πιρούνι και το ρίχνετε στο αλεύρι. Προσθέτετε νερό όσο πάρει. Τα ζυμώνετε όλα μαζί να γίνουν μια ζύμη σφιχτή. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλα πάχους ½ εκατοστού και τα κόβετε ή στρογγυλά με ποτήρι του νερού ή σε τετράγωνα κομμάτια. Παίρνετε το τριμμένο τυρί και σπάζετε το αβγό και ανακατεύετε. Παίρνετε λίγο τυρί με ένα κουταλάκι και το βάζετε πάνω στα φυλλαράκια και τα διπλώνεται σε τρίγωνα (αν είναι τετράγωνα κομμάτια) ή σε μισοφέγγαρα (αν είναι στρόγγυλα) ώστε να κλειστεί μέσα τους τυρί. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο μάρμαρο για να μην κολλούν.
Βάζετε σε κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι να βράσει. Ρίχνετε τα βαρένικα να ανακατεύετε ελαφρά με κουτάλι για να μην κολλήσουν και πότε πότε τα πιέζετε ελαφρά με τρυπητή κουτάλα για να μην επιπλέουν. Αφού βράσουν, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε πιάτα. Περιχύνετε κάθε πιάτο με βούτυρο καφτό.

2ος τρόπος

Συστατικά:

  • Μισό κιλό αλεύρι, ¼ του κιλού τυρί, 1 αβγό, λίγο αλάτι, 100 γραμμ. αγνό βούτυρο

Εκτέλεση:

Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε νερό και το ζυμώνουμε μέχρι να πήξει. Μετά κόβουμε το ζυμάρι σε μικρά κομματάκια που έχουν σχήμα στρογγυλό έως ένα κρασοπότηρο και τα κομματάκια τα ανοίγουμε ένα ένα και γίνονται λόγο πιο χοντρά από ένα φύλλο. Τρίβουμε το τυρί στον τρίφτη, βάζουμε το αλάτι και το αβγό και τ’ ανακατεύουμε. Το μίγμα αυτό, το ρίχνουμε στη μέση των μικρών φύλλων που φτιάξαμε, από λίγο στο καθένα, τα διπλώνουμε και με τα δάχτυλά μας πατάμε καλά γύρω-γύρω για να μην ανοίξουν. Βάζουμε το νερό να βράσει. Μόλις βράσει, τα ρίχνουμε μέσα και εκείνα ψήνονται. Μόλις ψηθούν, τα στραγγίζουμε. Καίμε το βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω στα βαρένικα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3344
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 06-05-2009 13:38
 
Αυτο είναι σαν βραστά τυροπιτάκια, που στην Κύπρο τα λένε Ραβιόλες! ή ραβιολι στα Ιταλικά.Κάτι σαν τρίγωνα τορτελίνια με τυρί. Σημασία έχει οτι ελιναι πολύ νόστιμα!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 06/05/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός