Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαύρος στο φούρνο (με πατάτες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από cooky   
Τρίτη, 05/05/09

Ένα σχετικά γρήγορο, πολύ γευστικό και  υγιεινό φαγητό, που τρώγεται εξίσου ευχάριστα τόσο χειμώνα όσο καλοκαίρι, κρύο ή ζεστό.

Υλικά : (ποσότητα για 3 - 4 άτομα)
  •  1 kg. γαύρος
  • 3 πατάτες, σχετικά μεγάλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κούπα λάδι (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο)
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω σε ροδέλες, τις απλώνω στο ταψί.
  • Τις αλατοπιπερώνω πολύ λίγο και τους ρίχνω λίγη ρίγανη.
  • Πλένω το γαύρο και τον καθαρίζω. Κόβω το κεφάλι και αφαιρώ τα εντόσθια. Βγάζω τη ραχοκοκκαλιά και όσα περισσότερα κοκκαλάκια μπορώ.*
  • Απλώνω τον καθαρισμένο γαύρο πάνω στις πατάτες και τρίβω το σκόρδο πάνω του.
  • Ρίχνω αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
  • Προσθέτω την κούπα λάδι πάνω από το γαύρο.
  • Περιχύνω με το χυμό των 2 λεμονιών.
  • Ψήνω στους 190-200 ° C, μέχρις ότου ροδίσει ο γαύρος.**

Tips!

  • * Αν ο γαύρος είναι πολύ φρέσκος τότε δεν καθαρίζεται και πολύ εύκολα. Σ' αυτή την περίπτωση, καλό είναι να το αφήσω για την επόμενη μέρα αυτό το φαγητό, διότι τότε θα είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί!
  • ** Επειδή ο γαύρος μπορεί να ροδίσει πιο γρήγορα απ' ό,τι να έχουν ψηθεί οι πατάτες, (τις τρυπάω για να δω αν ψήθηκαν), τον σκεπάζω με μια λαδόκολλα, ώστε να δώσω χρόνο και στις πατάτες να ψηθούν.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 14101
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 06-05-2009 23:25
 
Cooky αυτό είναι τέλειο φγάκι και πολύ καλοκαιρινό. Το φτιάχνω κι εγώ χρόνια κι με σαρδέλα εκτός από γαύρο με 2 διαφορές. 
Βράζω για ένα 10 λεπτο τις πατατούλες για να είμαι σίγουρη ότι θα βράσουν και πάνω από τα ψάρια στρώνω φέτες τομάτας. Προσταρεύει τα ψαράκια απ το να καούν και δίνει ξεχωριστή γλύκα στο φαγητό.  
Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς :)
 
Fey
2. 07-05-2009 00:21
 
:zzz :zzz :zzz :p  
Το έχω δοκιμάσει και με ντομάτα και γίνεται ακριβώς όπως περιγράφεις!!! 
Δεν το έχω δοκιμάσει με σαρδέλα. Μου έδωσες ιδέα!!
 
cooky
3. 07-05-2009 02:14
 
Γίνεται τέλειο και με σαρδέλα ιδίως αν είναι και μεγαλούτσικη. Είναι λίγο πιο δύσκολο να βγάλεις το μεσαίο κόκκαλο αλλά και να το αφήσεις βγαίνει πολύ εύκολα στο πιάτο μετά. Δοκιίμασέ το και θα ενθουσιαστείς νομίζω :p
 
Fey
4. 07-05-2009 11:46
 
Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε φευ επειδή ας μην ξεχνάμε πως η σαρδέλα έχει και μεγάλη περιεκτικότητα σε ω3... 8) :p :zzz
 
cooky

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )