Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες
- 200 γραμ. λουκάνικα ψιλοκομμένα
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 100 γραμ. παρμεζάνα τριμμμένη
- 1 κουταλ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουταλ. σούπας ζωμό λαχανικών
- $ κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση :
- Τρίβουμε τις πατάτες μ ένα σφουγγαράκι κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης και τις καθαρίζουμε πολύ καλά.
- Τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν
- Κόβουμε το πάνω μέρος τους σαν καπάκι και αφαιρούμε το εσωτερικό ώστε να σχηματιστεί μια κούπα με πάχος 1 εκατοστό.
- Πολτοποιούμε την ψίχα που αφαιρέσαμε με πιρούνι και την κρατάμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρουμε το πράσο.
- Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 4 κουταλιές σούπας ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το πράσο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
- Σ ένα μικρό τηγανάκι σοτάρουμε το λουκάνικο μέσα στο λίπος του και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
- Αναμιγνύουμε τις λιωμένες πατάτες με το πράσο και το λουκάνικο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά.
- Τοποθετούμε τις ανοιγμένες πατάτες σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζουμε το εσωτερικό τους με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει.
- Τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Τις σερβίρουμε ζεστές.
Καλή μας όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6265 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |