Υλικά
Βάση
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 15γρ. κακάο(κοσκινισμένο)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200γρ. μαργαρίνη
- 1 αυγό μεγάλο
Γέμιση
- 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 300γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σούπας μαργαρίνη
- Ρούμι ή κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας
Εκτέλεση Ανακατεύω όλα υλικά για τη ζύμη αν γίνει πολύ μαλακή προσθέτω λίγο αλεύρι. Πρέπει να ξεκολλάει από το μπολ. Τη βάζω στο ψυγείο για μισή ωρίτσα. Βουτυρώνω μια φόρμα για τάρτα και ανοίγω τη ζύμη ή με το χέρι ή με τη βοήθεια πλάστη σε χοντρούτσικο φύλλο. (αν χρησιμοποιήσετε πλάστη μην επιμένετε πολύ στο άνοιγμα δεν ανοίγει πολύ καλά απλά θέλουμε να του δώσουμε ένα σχήμα για να το βάλουμε στη φόρμα). Βάζω από πάνω μια λαδόκολλά και ρίχνω φασόλια για να δημιουργήσω βάρος ώστε να μην σηκωθεί η βάση με το ψήσιμο. Ψήνω 15 λεπτά ακριβώς στους 170 και μετά βγάζω τα φασόλια και τη λαδόκολλά και ψήνω για ακόμα 10 λεπτά. Βάζω τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνω να ζεσταθεί καλά την κατεβάζω από το μάτι και ρίχνω την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Ανακατεύω και ρίχνω 1 κουταλιά μαργαρίνη και ότι ποτό θέλω. Εγώ έβαλα μαύρο ρούμι γιατί μου αρέσει ο συνδυασμός της σοκολάτας με το ρούμι πολύ ωραία πάει και λικέρ μπανάνας ή πορτοκαλιού οτιδήποτε αρέσει στον καθένα. Αυτό το μείγμα το ρίχνω πάνω στην ψημένη τάρτα και έτοιμο!! Αν η ώρα που θα έρθουν οι καλεσμένοι πλησιάζει τη βάζουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο και μετά την βγάζουμε. Μην την αφήσετε στο ψυγείο γιατί σκληραίνει πολύ καλύτερα είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8524 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |