Πετυχημένο πιάτο σε όλα τα τραπέζια.Και κλασικό. Υλικά - 1/4 γκούντα
- 1/4 ένταμ
- 1/4 έμενταλ
- 1/4 καφαλογραβιέρα (Νάξου)
- 10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
- 1 κρέμα γάλακτος (500 ml, 35% λιπαρά)
- 1 πακέτο λαζάνια
Εκτέλεση Βράζουμε τα λαζάνια 1 λεπτό λιγότερο απ'ό,τι θα έπρεπε. Τα λαδώνουμε ελάχιστα ώστε να μην κολλάνε και τα βάζουμε σε ένα πυρεξ μέτριου μεγέθους. Βγάζουμε δύο γεμάτες χούφτες από τα τριμμένα και ανακατεμένα τυριά σε ένα μπωλ. Ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα με τα υπόλοιπα τυριά. Τα ρίχνουμε στο σουφλέ και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι. Από πάνω απλώνουμε τα τυριά που φυλάξαμε (δηλαδή τα τυριά που δεν είχαν μέσα γαλοπούλα). Περιχύνουμε με μια κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου. Να πάρει ωραίο χρώμα δηλαδή. Το σημαντικότερο σε αυτό το σουφλέ είναι τα συγκεκριμένα τυριά και η ποιότητα της κρέμας γάλακτος. Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 15254 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |