Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σουφλέ ζυμαρικών Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Marinaki   
Παρασκευή, 08/05/09

Πετυχημένο πιάτο σε όλα τα τραπέζια.Και κλασικό.

Υλικά
  • 1/4 γκούντα
  • 1/4 ένταμ
  • 1/4 έμενταλ
  • 1/4 καφαλογραβιέρα (Νάξου)
  • 10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • 1 κρέμα γάλακτος (500 ml, 35% λιπαρά)
  • 1 πακέτο λαζάνια
Εκτέλεση

Βράζουμε τα λαζάνια 1 λεπτό λιγότερο απ'ό,τι θα έπρεπε. Τα λαδώνουμε ελάχιστα ώστε να μην κολλάνε και τα βάζουμε σε ένα πυρεξ μέτριου μεγέθους. Βγάζουμε δύο γεμάτες χούφτες από τα τριμμένα και ανακατεμένα τυριά σε ένα μπωλ. Ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα με τα υπόλοιπα τυριά. Τα ρίχνουμε στο σουφλέ και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι. Από πάνω απλώνουμε τα τυριά που φυλάξαμε (δηλαδή τα τυριά που δεν είχαν μέσα γαλοπούλα). Περιχύνουμε με μια κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου. Να πάρει ωραίο χρώμα δηλαδή. Το σημαντικότερο σε αυτό το σουφλέ είναι τα συγκεκριμένα τυριά και η ποιότητα της κρέμας γάλακτος.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 13498
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 09-05-2009 13:34
 
Marinaki το σουφλε ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου εγω προσθετω λουκανικακια ψιλοκομμενα μανιταρια παριζα μπεικον και για μακαρονια βαζω τορτελινια γεμιστα με τυρι,και απο πανω τριμμενο γκουντα τα τοποθετω σε πυρεξ και οταν λιωσουν τα τυρια και κοκκινησει το γκουντα το βγαζω. :p :p :p
 
nenapant
2. 10-05-2009 13:22
 
Μαρινάκι, όταν λες λαζάνια εννοείς τα μακριά πλατιά μακαρόνια και όχι τις πλάκες, έτσι; :?
 
despoinaki
3. 10-05-2009 15:35
 
Τα μακριά πλατιά μακαρόνια εννοώ!
 
Marinaki
4. 10-05-2009 16:10
 
Ευχαριστώ, Μαρινάκι. Θα σου πω εντυπώσεις σε λίγες μέρες που θα τα φτιάξω. :zzz
 
despoinaki
5. 29-05-2009 13:13
 
Τι να κάνω η κοκαμοίρα που κάνω δίαιτα!!!!! Διαφορετικά θα το χτυπούσα ανελέητα για μεσημεριανό!! Απίστευτη η συνταγή!! Μπράβο!!
 
thomai

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/05/10 )