Υλικά - 1 φλυτζάνι βούτυρο (φρέσκο 250 γρ)
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλυτζάνι καρύδα
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 3 βανίλιες
- 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
Για το Σιρόπι - 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 3 ποτήρια νερό
| |
Εκτέλεση - Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά ρίχνουμε τους κρόκους, γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταία ρίχνουμε τα ασπράδια αφού τα έχουμε χτυπήσει αρκετά ώστε να γίνουν μαρέγκα.
- Προσοχή :Όταν προσθέσουμε την μαρέγκα στο αρχικό μείγμα ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς .
- Για να σιροπιάσετε το γλυκό θα πρέπει να το κόψετε πρώτα σε κομμάτια ώστε να «πιει» καλά μέσα.
- Τέλος εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε από επάνω λίγη σαντυγί ή τριμμένη καρύδα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 11580 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |