Υλικά (για 2 άτομα) - 2 φέτες σολομού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.σ. ζεστό μέλι
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Καθαρίζουμε από την πέτσα το ψάρι μας και βγάζουμε με τσιμπιδάκι τα ορατά κόκαλα αν έχει. Αλατίζουμε και τα περνάμε από το σουσάμι. Ανακατεύουμε το μέλι, το μπαλσάμικο, το χυμό πορτοκαλιού και το πιπέρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και βάζουμε τα φιλέτα να ψηθούν σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. | | Περιχύνουμε με τα υγρά και κουνάμε το σκεύος για να μην κολλήσουν. Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα και με προσοχή, να μην σπάσουν, γυρίζουμε τα φιλέτα και από την άλλη να «αρπάξουν» για πολύ λίγο. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή μπασμάτι ή πουρέ καρότου-πατάτας. Πολύ του πάει και το ζεματισμένο μπρόκολο αφού το έχουμε περάσει για λίγο από το ίδιο σκεύος που μαγειρέψαμε το σολομό. |
| Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 26071 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |